İstanbulkitapçısı Kürtçe yayınevinin eserlerini satmama kararını kaldırdı… Keskin: Ayrıcalık da ayrımcılık da istemiyoruz

Independent Türkçe'nin gündeme getirmesinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbulkitapçısı, Avesta Yayınlarına ait kitapları internet sitesine alarak satışa sundu

Avesta Yayınları / Fotoğraf: Independent Türkçe

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbulkitapçısı, bir süredir "ticari tercihler" gerekçesiyle İstanbul merkezli yayın yapan Avesta'nın kitaplarına kısıtlama uygulayarak satış listesinde yer vermiyordu.

Bu iddianın sahibi de Avesta Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Keskin

Keskin geçen hafta Independent Türkçe'ye verdiği söyleşide yayinevine ait kitaplara İBB'ye bağlı İstanbulkitapçısı'da satışa sunulmadığını belirterek bu tutumdan dolayı belediye sitem ederek eleştirilerde bulunmuştu.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Keskin, İBB'ye bağlı İstanbul kitapçısı'nın mağazalarında Kürtçe kitapları satmamasını doğru olmadığını belirterek bunun bir "yasakçı" anlayışı olduğunu ifade etmişti. 

Independent Türkçe'nin haberinden sonra İstanbulkitapçısı, sitesinde Avesta Yayınları'ndan çıkan kitapları satış listesine almaya başladı. 

"Bir dilin ve kültürün var olma ve hayatta kalma mücadelesidir"

Kitap dışındaki konularla gündeme geldikleri için üzüntülerini ifade eden Keskin, benzeri konuların kendilerini yorduğunu ve işlerinden daha fazla zamanlarını aldıklarını söyledi.

 

Abdullah Keskin
Abdullah Keskin / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Ancak bu sadece bir düşünce ve ifade özgürlüğü sorunu değil, bir dilin, kültürün var olma, hayatta kalma mücadelesidir" diyen Keskin, şunları kaydetti:

"En basit olayda sıradan vatandaş bile kendini her şeyin yerine koyabiliyor. Ayrıcalık da, ayrımcılık da istemiyoruz. Umarım artık kitaplar yasaklama, sansür, dışlama gibi nedenlerle gündeme gelmez, biz de asıl işimize yoğunlaşırız."
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU