Micheal Moore: Anketlere inanmayın, Trump'ın oyları hep eksik hesaplanıyor

Film yapımcısı çekişmeli eyaletlerde başkanlık seçimindeki puan farkının anketlerin bildirdiğinden muhtemelen daha az olduğunu söyledi

Film yapımcısı Michael Moore, Perşembe Donald Trump’ın Demokrat aday Joe Biden’dan geride seyrettiğini gösteren 2020 başkanlık seçimi anketlerine temkinli yaklaştığını söyledi.

Moore, Trump destekçilerinin sözümona “derin devlete” dair şüphelerinden dolayı Trump’ın oylarının “her zaman eksik sayıldığına” dair uyardı.

Hill.TV’ye çıkan belgesel film yapımcısı, “Biden’ın Michigan’da 7 puan önde görünmesi çok kötü bir haber ve sürekli bununla mücadele etmem gerekiyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Moore, Temmuz’da Demokrat rakibinin Michigan’da Trump’ın 16 puan önünde olduğu bir ankete işaret etti. 66 yaşındaki film yapımcısı o zamandan beri başkanın farkı yarıya düşürdüğünün altını çizdi ve Biden’a olan desteği hesap etmenin en iyi yolunun bu olduğunu öne sürdü.

Moore, “Trump bu salıncak eyaletlerin her birinde farkı kapattı, öyle ki bu sabah itibarıyla... Biden Wisconsin’de 5 puan önde. Florida’da belki üç puan önde, Arizona’da iki puan önde” dedi.

Moore, “Beni dinleyin, birincisi, bu anketlere inanmayın. İkincisi, Trump’ın oyları her zaman eksik hesaplanıyor. Anketörler gerçek bir Trump seçmenini aradıklarında Trump seçmeni fazlasıyla ‘derin devletin’ kendisini arayıp kime oy vereceğini sorduğundan şüpheleniyor” dedi.

Film yapımcısı, “Onlar için bütün bunlar sahte haber, bunu unutmayın. Bu isabetli bir hesaplama değil” dedi.

Moore, “Bence yapılacak güvenli şey, bu bilimsel değil... Biden’ın kaç puan önde olduğunu söylüyorlarsa, onu ikiye bölün, derhal, kafanızda yapıverin. İkiye bölün ve artık 4 puanlık hata payının içindesiniz” diye paylaştı.

Bu iş bu denli pamuk ipliğine bağlı.

Moore, “İnsanlar bana ‘sizce ne olacak’ diye sorup duruyor,” diye ekledi.

Çünkü 2016’da... Seçimden 4, 5 ay önce Trump’ın kazanacağını, bunu da Michigan, Wisconsin ve Pennysylvania’yı kazanarak yapacağını söylemiştim.

Şakayla karışık, “Bunun için kimse 'Gel bedavaya kumarhaneye gir' demedi” dedi.

Bunun bana bir yararı dokunmadı ve tabii şimdi benden önümüzdeki Perşembe ne olacağını bilmemi bekliyorlar, bilmiyorum, hiçbirimiz bilmiyor.

Moore sözlerini şöyle sürdürdü:

Ama her sabah Trump’ın kazanacağına inandığı varsayımıyla uyanıyorum ve bu benim için yeteri kadar iyi. Eğer kazanacağına inanıyorsa bence kazanacak.

Ve bugünün her dakikasını ve saat gece yarısını geçtikten sonra uyuyakalana kadar günün geri kalanını uğraşarak geçireceğim, kazanmamasını sağlamak için çalışacağım.

Moore seçimleri kazanabilme kabiliyeti nedeniyle Trump’tan “şeytani bir deha” diye de bahsetti.

Film yapımcısı sözlerini şöyle sonlandırdı:

Bunu zaten yaptı. Herkesi zaten kandırdı ve herkesin bu tekrar gerçekleşebilirmiş gibi derhal harekete geçmesi gerekiyor. Bir daha olursa da, geçmiş olsun.

Moore Ağustos’ta mevcut başkanın 2016 sonuçlarını tekrar etme yolunda olduğu konusunda uyarmıştı. Başkanın salıncak eyaletlere yönelik coşkusunun “çok yüksek bir düzeyde” olduğunu söylemiş ve herkesi 100’er kişiyi oy kullanmaya yönlendirmeye çağırmıştı.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU