Bankacılar, Jeff Bezos'un CNN'i satın almayı düşündüğünü söyledi

Satın alma söylentileri, muhtemel satışı tartışan yatırım bankacılarından çıktı

Forbes'a göre Bezos'un serveti 189 milyar dolar (Reuters)

İsimlerini vermeden Fox Business'a konuşan bankacılar, Amazon'un CEO'su ve dünyanın en zengin kişisi olan Jeff Bezos'un, haber kanalı CNN'i satın almayı düşündüğünü iddia etti.

Ancak Bezos'a yakın bir kişi, haber kanalına "bu konuda hiç konuşulmadığını" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN, AT&T'nin satmayı planladığı muhtemel varlıklardan biri. 2016'da 85 milyar dolara (yaklaşık 700 milyar TL) TimeWarner'ı satın almasını takiben AT&T on milyarlarca dolar borca girmişti.

Bağımsız araştırma şirketi LightShed Partners'ta teknoloji analisti olarak çalışan Rich Greenfield, Fox Business'a böyle olası bir satışın şaşırtıcı olmayacağını söyledi.

Bu şirketin, haber departmanlarının dikkatini çekmek istememesi şaşırtıcı değil. Fakat Turner'ın geri kalan mülklerinden çok daha güçlü bir dijital platformu olduğu düşünüldüğünde satılacak tek varlığın CNN olmasına biraz şaşırdım"

Greenfield, Bezos'un haber devini satın alması konusunda da alenen fikir yürütürken kanalın en muhtemel alıcıları listesine Bezos'un yanı sıra Viacom aracılığıyla CBS News'i ve Comcast aracılığıyla NBC News'i ekledi.

CNN'in satışının en çok, AT&T'nin Turner Televizyon Yayıncılığı varlıklarının tamamını kapsayan daha büyük bir satışın parçası olması durumunda mantıklı olacağını söyledi. Söz konusu şirketin bünyesinde TNT, TBS, truTV, Cartoon Network ve Turner Classic Movies kanalları bulunuyor.

Her ne kadar reytinglerde başlıca rakipleri Fox News ve MSNBC'nin gerisinde kalsa da CNN hala kârlı bir şirket. Bu da onu ilgilenen alıcılar için potansiyel olarak çekici hale getiriyor.

Eğer Bezos, CNN'i satın almak için bir hamlede bulunsaydı, 2020 ABD seçimlerini kazanması halinde Donald Trump'ın emriyle inceleme altına alınırdı ve ABD Başkanının olumsuz tepkisiyle karşılaşırdı.

Trump, CNN'le kanalın mevcut başkanı Jeff Zucker'in yanı sıra Bezos'un Washington Post'unu da sıkça eleştirdi.

ABD Yargı Komitesi'ne bağlı Antitrust, Competition Policy and Consumer Rights'ta (Antitröst, Rekabet Politikası ve Tüketici Hakları Grubu Alt Komitesi) yer alan Cumhuriyetçi Senatör Josh Hawley, muhtemel alımın haberini yapan bir muhabiri retweet'ledi ve Bezos'un CNN'i satın almasına karşı olduğunu son derece açık bir biçimde ifade etti.

Hawley tweet'inde "Tek kelimeyle: Hayır" dedi.

Demokrat başkan adayı Joe Biden, genellikle Bezos'a ve medya şirketlerine karşı çok daha az düşmanca tavır sergilese de böyle bir teklifin Biden yönetimi altında da ne kadar işe yarayacağı belli değil.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU