Trump'tan Fransa'ya destek, Putin’den taziye mesajı

ABD ve Rusya liderlerinden Fransa'nın Nice kentindeki bir kilise yakınlarında gerçekleştirilen bıçaklı saldırı nedeniyle açıklama geldi

Fotoğraf: Reuters

Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen bıçaklı saldırı sonrası ABD Başkanı Donald Trump’tan Fransa'ya destek, Rusya lideri Vladimir Putin’den ise taziye mesajı geldi.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Fransa halkının yanında olduklarını belirterek, "Amerika bu savaşta en eski müttefikinin yanında. Bu radikal İslamcı terör saldırıları hemen durdurulmalı. Fransa ya da herhangi başka bir ülke bu olanları sineye çekemez" ifadelerini kullandı. 

Putin: İnsani ahlak kavramı teröristlerden kesinlikle uzak

Putin ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a başsağlığı dileklerini ileterek, “İnsani ahlak kavramının teröristlerden kesinlikle uzak olduğundan bir kez daha emin olduk. Uluslararası teröre karşı mücadelenin tüm dünya toplumunun gerçek anlamda çabalarını birleştirmesini gerektirdiği açıkça ortada” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saldırıyı ‘kilisenin duvarları içinde işlenen son derece küstah ve acımasız bir suç’ olarak tanımlayan Putin, dünyadaki terörizmle mücadele için Fransız yetkililerle işbirliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Fransa'nın Nice kentindeki Notre Dame Kilisesi'nde düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU