Akşener: İktidar bilmelidir ki aldıracağı iptal kararını milletimiz kabul etmez, ilk seçimde kendisini sandığa gömer

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında İstanbul seçim sürecini değerlendirdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 31 Mart yerel seçimler sonrası yaptığı ilk Meclis Grup toplantısında konuştu.

Akşener’in gündeme ilişkin değerlendirmelerinden önemli bölümler:

31 Mart yerel seçim sonuçları 

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim kampanyası boyunca kullandıkları dil ve üslubu eleştirdi, ekonomiyi konuşturmamak için, seçim meydanlarının savaş alanına çevrilmek istendiğini söyledi:

"CHP ile yaptığımız güç birliğini bir terör ittifakı gibi sunmaya kalktılar. Sayın Temel Karamollaoğlu'yla benim, Kandil’le sözleşme imzaladığımızı söyleyebilecek kadar alçaldılar. Bize iftira ederek, hayat pahalılığını unutturabileceklerini sandılar. Oysa onların yalanlarıyla, milletimizin ve ekonominin gerçeklerini perdelemek mümkün mü? Türk milletinin bir bölümüne, illet, zillet, terörist, adiler gibi yüzlerce iftira ve hakaret havada uçuştu. Ülkenin Cumhurbaşkanı çarşıda, pazarda, tarladaki vatandaşlarını teröristlikle suçladı. Yetmedi, kendine oy vermeyenleri de terörist ilan etti. "

"Hani ilk işleri PKK’nın isteğiyle kaldırılan Türkiye Cumhuriyeti ibaresini, yeniden tabelalara yazmak olan şu teröristler? Sizin laflarınıza bakılırsa, Türk milleti teröristleri mi tercih etti? Bu millete bu kötülüğü nasıl yaptınız bilmem ama söyleyin, üç-beş belediye için, bu kadar tehlikeli sözler etmenize değdi mi? Bir yerel seçimi Türkiye’nin var olma-yok olma meselesi diye anlattılar. Ne oldu peki? Ülkemiz işgal mi edildi? Ezanımız mı sustu? Bayrağımız mı indirildi? İftiralarınızdan geriye ne kaldı? Geriye ne kaldı biliyor musunuz? İçini boşalttıkları bir beka kavramı kaldı."

"İstanbul seçimi sonuçlarını kabullenemiyorlar"

İstanbul seçimlerine ilişkin YSK'de devam eden olağanüstü itiraz sürecini de değerlendiren Akşener, İstanbul sonuçlarını bir türlü kabullenilemediğini bunun da AK Parti'nin tükeniş korkusu içinde olduğunu gösterdiğini savundu.

"Akla mantığa sığmayan hezeyanlara artık AK Partililer bile isyan etmektedir. Ülkemize ve milletimize bu kötülüğü yapmayın. İstanbul seçimlerine, demokrasi ve hukuk dışı bir müdahale, yalnız Millet İttifakı’na oy vermiş vatandaşlarımızı değil, Cumhur İttifakı'na oy vermiş vatandaşlarımızı da rencide eder. İradesini beyan etmiş milletimizin tamamını rencide eder. Bu tür bir oyun, size verilen oyları da gayrimeşru kılar."

“İktidarın başı bilmelidir ki aldıracağı bir iptal kararını milletimiz asla kabul etmez. Bununla da kalmaz ilk seçimde kendisini sandığa gömer. Bu süreç Türkiye’ye fazlasıyla zarar vermiştir ve artık sona ermelidir. Söz de karar da milletindir. Sonuç, milletin vicdanında tescil etmiştir. Sayın Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Bunun dışında bir karar, siyasi gaspçılık olur. Buna ne biz ne de aziz milletimiz müsaade etmez… AK Parti'nin usulsüz itirazlarını bile kabul eden YSK, süreci uzatarak iptal stratejisinin bir parçası olmaktan vazgeçmelidir.”

Kılıçdaroğlu'na linç girişimi

"Türkiye’nin ana muhalefet lideri linç girişimine maruz kalmıştır. Linç girişimi başlı başına vahim bir hadiseyken, bunun bir parti genel başkanına, üstelik de şehit cenazesinde yapılması, olayın vahametini artırmaktadır. Linç girişiminin devamındaki gelişmelerse, Türkiye’nin iktidar eliyle bir uçuruma sürüklenmeye çalışıldığını gösteriyor… Tweet atanı tutuklayıp, yumruk atanı salıvermek, hukukun paspas edilmesidir. İnek hırsızından kahraman çıkarmaya çalışmak, ahlak çöküntüsüdür."

Akşener’in ekonomi eliştirileri

“Açlık sınırının 2 bin 107 lira, yoksulluk sınırının 6 bin 650 lira olduğu Türkiye'de damadın çıkıp masal anlatması milletin sinirini bozuyor. Damadın açıkladığı ekonomi programının özeti şudur: İşsizlik fonuna çöktükleri gibi kıdem tazminatına da çökecekler. İYİ Parti olarak bu adaletsiz ve vicdansız uygulamaya sonuna kadar karşı çıkacağız. Türkiye o 5 müteahhidinizden daha büyüktür. Yağma yok! Ekonomi power point sunumlarıyla değil, yatırımla, üretimle ayağa kalkar. Bak burası önemli! Ekonomide toparlanmanın ilk şartı güven ortamının yaratılmasıdır. Ekonomide toparlanmanın yolu uyduruk paketler açıklamak değil bir an önce damadı paketlemektir.”


AA

DAHA FAZLA HABER OKU