CIA'den takipçilerine dikkat sorusu

Yüzlerce kişi teşkilatın Cadılar Bayramı bilmecesini çözmeye çalıştı

CIA'nın Twitter'da paylaştığı bilmece farklı yorumlara neden oldu (CIA)

Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Twitter takipçilerini ürkütücü bir fark bulma oyunuyla Cadılar Bayramı havasına soktu.

İstihbarat teşkilatı salı günü perili bir ev, balkabağı, mezarlık, çeşitli yarasalar ve hayaletler gösteren iki görüntü paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CIA, 3,1 milyondan fazla takipçisine "Gizlenmiş farkı görebiliyor musunuz?" diye sordu.

Cadılar Bayramı'ndan ilham alan oyun, tüm farkları bulmaya çalışan kişilerden gelen yüzlerce yanıta yol açtı.

Yorumlara göre birçok kişi birden fazla fark tespit etmeyi başarırken bazı takipçiler 13 kadar fark bulduklarını söyledi.

Yorumlardan birinde, "Tam olarak 13 fark var. Korkutucu" yazıyordu.

Yorumların çoğu oyuna odaklanırken bazıları da bulmacayı tamamlama olasılıklarına dair espriler yaptı.

Bir kişi, "Başarırsam CIA'e katılıyor muyum?" diye sordu.

Bir diğer kullanıcıysa bulduğu farkları beyaz daire içine aldığı fotoğrafı "Beni kesinlikle işe almalısınız" notuyla paylaştı.
 


Diğerleriyse gizli servisin Cadılar Bayramı bilmecesini gizemli bir mesaj göndermenin yolu olarak kullandığını varsaydı.

Bir takipçi "CIA'in böyle bir şeyi tweet atması gerçekten tuhaf. Gerçekten de 'Jason Bourne'a küçük gizli bir mesaj gönderiliyormuş' gibi hissettiriyor. Yine de birinci balkabağı baş aşağı, evin yanındaki balkabağı ters duruyor, yarasa farklı, haç ters, cadı daha büyük, hayalet" diye yazdı.

Başka bir kişiyse bu oyunla ajansın zamanını en iyi şekilde kullanıp kullanmadığını sorguladı.

"Yapacak daha önemli işleriniz yok mu?" diye sordu.

CIA henüz onaylamamış olsa da toplamda 13 fark varmış gibi görünüyor.

Bununla birlikte iki resim arasında başka fark tespit ettiyseniz bu, oyuncuların gerçektekinden fazla fark bulduğu ilk sefer olmayacak.

CIA'in geçen ay paylaştığı benzer bir bilmeceye cevaben kullanıcılar 12'ye kadar fark bulduklarını söylese de, ajans ertesi gün sadece 10 tane bulunabilecek fark olduğunu açıklamıştı.

Ajans o zaman, "10'dan fazla fark bulduysanız bu işteki yeteneklerinizi iyi kullanmışsınız. Her zaman daha fazlasını öğrenme fırsatını kovalayın" diye yazmıştı.

Bilmecelere ek olarak CIA'in internet sitesi, çocukları merkezi istihbarat dünyasına dair daha fazla öğrenmeye teşvik etmeyi amaçlayan oyun ve bilgiler içeren, "casus çocuklara" özel bir bölüme de sahip.

Cadılar Bayramı temasını takip eden teşkilat, ürkütücü tatil gününe hazırlık olarak bu ayın başında çocuklar için kılık değiştirme ipuçları ve püf noktaları paylaşmıştı.

CIA, "#CadılarBayramı'na çok kısa zaman kalmışken kendi kılık değiştirme sevgimizle ilgili konuşmak için iyi bir zaman. Mükemmel kılık değişikliğini gerçekleştirmenin ne kadar zor olabileceğini çoğu kişiden daha iyi biliyoruz" dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU