İYİ Parti'den açıklama: Ümit Özdağ disiplin kuruluna sevk edildi

İYİ Parti'den yapılan açıklamada "Sayın Genel Başkanımız, başvuru ve talepleri değerlendirerek, Sayın Ümit Özdağ’ın Disiplin Kurulu’na sevkine karar vermiştir" ifadesi yer aldı

Fotoğraf: AA

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ partisinin disiplin kuruluna sevk edildi.

İYİ Partiden yapılan açıklamada il başkanları ve ilçe başkanlarının talebi üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ümit Özdağ'ın disiplin kuruluna sevk edilmesine karar verildiği açıklandı.

İYİ Parti'den yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

İYİ Parti İstanbul Milletvekili sayın Ümit Özdağ’ın, partimiz ve İstanbul İl Başkanımız ile ilgili açıklama ve ithamları, kamuoyunun malumudur.

Gelişmeler üzerine, İl Başkanlarımız ve 108 İlçe Başkanımız, “Disiplin sürecinin” başlatılması yönünde talepte bulunmuştur.

Genel Sekreterliğimize yapılan başvurular, bugün Sayın Genel Başkanımıza iletilmiş,


Sayın Genel Başkanımız da, başvuru ve talepleri değerlendirerek, Sayın Ümit Özdağ’ın Disiplin Kurulu’na sevkine karar vermiştir.

Milletimizin bilgisine saygı ile sunarız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Özdağ katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu hakkında FETÖ'cü suçlamasında bulunmuştu.

Kavuncu Özdağ'ın suçlamaları üzerine Özdağhakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İYİ Parti il başkanları da genel merkeze giderek Özdağ'ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki iddiaları dolayısıyla partiden ihracına yönelik ıslak imzalı dilekçelerini genel merkeze sunmuştu.

Konuya ilişkin parti genel merkezi önünde açıklama yapan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

İYİ Parti ailesi olarak İstanbul İl Başkanımıza yapılan bu haksız saldırıyla ilgili tüm il başkanlarımızla bir irade beyanını ortaya koymak için buradayız. Memleketimizin gündemi çok yoğunken, genel başkanımız Anadolu'yu karış karış gezerken vatandaşın feryadına asla ve asla kulak tıkayamayız. Vatandaşa tam gönlümüzü ve yüreğimizi açmışken bu süreçte partimizin yıpratılmasına müsaade edemeyeceğimiz için disiplin kuruluna ve genel başkanımıza gerekli imza dilekçelerimizi iletmek üzere buradayız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU