Hamas, Twitter’in Filistinli birçok aktiviste ait hesabı kapattığını açıkladı

Twitter yönetiminin, Filistinli aktivistlere ait birçok hesabı kapattığı belirtildi

Fotoğraf: AA

Filistin'de Gazze Şeridi'ni kontrol altında tutan Hamas Hareketi Uluslararası İlişkiler Konseyi Başkanı Basim Naim, "Twitter yönetimi, aralarında İngilizce hesabım da olmak üzere çok sayıda Filistinli aktivistin hesabını kapattı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filistin söyleminin gündeme gelmemesi ve gerçeklerin gözden uzak tutulmasının hedeflendiğini belirten Naim, Twitter'ın da yıllar önce Facebook'un uyguladığı siyasetin aynısını uyguladığını söyledi. 

"Adil davamızı savunmaya devam edeceğiz. Hiç kimse sesimizi kesemez. Mesajlarımızı ulaştıracağımız uygun araçlar bulacağız” diyen Naim, Twitter yönetimine objektif davranması ve herhangi bir tarafın baskısına razı olmaması çağrısında bulundu.

Naim, “Dostlarımız ve Filistin davasının destekçileri, sosyal paylaşım sitelerine ve özellikle Twitter'a tarafsızlığı ve objektifliği korumaları ve özellikle İsrail'in olmak üzere hiçbir kesimin baskılarına boyun eğmemeleri için bu platformlara bütün baskı çeşitlerini uygulamalıdırlar" çağrısında bulundu.

Daha önce de çok sayıda hesap kapatılmıştı

Son dönemde WhatsApp uygulamasının yanı sıra Facebook ve Twitter yönetimleri de Filistinli aktivist ve basın mensuplarına ait onlarca hesabı kapatmıştı. 

İsrail Adalet Bakanlığı 2018'de, Facebook yönetiminin 2017'de İsrail'in sosyal paylaşım sitesindeki Filistin içeriklerini kaldırma, yasaklama ve veri sağlama taleplerinin yaklaşık yüzde 85'ine yanıt verdiğini duyurmuştu.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU