Kılıçdaroğlu'nun ceza istenilen koruması Aslan: Hukuk bir gün size de lazım olabilir

Aslan, "Herkes biliyor ki Koruma Şube Müdürlüğü Nöbetçi Amirliği'ne haber verildi" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesi sırasında uğradığı yumruklu saldırıda ihmali bulunduğu gerekçesiyle hakkında ceza istenilen emekli Emniyet Müdürü Koray Aslan'ın savunması ortaya çıktı.
 

Tam tersine rapor düzenlendi

T24'ten Tolga Şardan'ın haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü Disiplin Kurulu Başkanlığı'na “tek sayfalık” savunma yapan Aslan şu ifadeleri kullandı:

Mülkiye Başmüfettişi Ali Yüksel ve Polis Başmüfettişi Alaaddin Akbaş tarafından yürütülen soruşturma neticesinde hakkımda düzenlenen 15.01.2020 tarihinde Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı'na verilen ve 17.09.2020 tarihinde tarafıma tebliğ edilen disiplin soruşturmasında istenen üç günlüğe kadar maaş kesim cezasını kabul etmiyorum. Çünkü aynı müfettişler, 17.07.2019 tarihli disiplin soruşturma raporunda tarafıma “cezaya mahal yoktur” şeklinde belirtmişlerdir. Geçen bu beş aylık sürede hangi yeni delillere istinaden beş ay önceki raporların tam tersine rapor düzenlendiğini ve eğer yeni delil elde edilmişse bu yeni delillerin tarafımla paylaşılmasını talep ediyorum.

"Hangi numarayı saat kaçta aradığı kayıtlara geçmiştir"

Savunmasına "Yeni bir delil elde edilmemişse hazırlanan bu raporun nasıl değiştiğiyle ilgili de bilgi verilmesini istiyorum. Jandarma bölgesinden polis nezaretinde çıkmamıza rağmen jandarmaya tek bir söz söylemeden olayları koruma ekibine yıkmaya çalışmak hangi vicdana sığar" ifadeleriyle devam eden Aslan, bahsi geçen olayla ilgili "haber verilmedi" suçlamalarına maruz kaldıklarını hatırlattı.

Aslan savunmasına şöyle devam etti:

Ama herkes biliyor ki Ankara Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü Nöbetçi Amirliği'ne haber verildi. Konuyla ilgili, haber veren memurun hangi numarayı saat kaçta aradığına ilişkin bilgiler kayıtlara geçmiştir.

"Cezayı kabul etmiyorum"

Aslan savunmasını "Sayın Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, bana ceza istenmeyen ilk raporu siz geri göndermiştiniz. Eğer bu istenilen cezayı da az bulursanız, istediğiniz cezayı verebilirsiniz. Ama unutmayın ki hukuk bir gün size de lazım olabilir. Geçenlerde bir yerde okuduğum bir cümleyi sizinle paylaşmak istiyorum: “İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır. En mükemmel adalet size vicdandır. Bu haksız ve hukuksuz istenilen cezayı kabul etmiyorum. İtiraz ediyorum. Hakkımı her platformda sonuna kadar arayacağım. Çünkü Peygamber Efendimizin hadisinde söylediği gibi “Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır" diyerek bitirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Hakkari Çukurca’da şehit olan piyade er Yener Kırıkçı’nın 21 Nisan 2019 günü Ankara Çubuk’ta düzenlenen cenaze töreninde öfkeli bir kalabalığın saldırısına uğramıştı.

Kılıçdaroğlu, Osman Sarıgün adlı kişinin yumruk darbesiyle yüzünden hafif yaralanmıştı.

CHP tarafından olayların ardından hazırlanan raporda saldırının organize olduğu ve güvenlik güçlerinin göz yumduğu öne sürülerek, bununla ilgili bazı görseller delil olarak sunulmuştu.

İçişleri Bakanlığı ise saldırının organize olduğu ve güvenlik güçlerinin görevini yapmadığı iddialarını karşı raporla kabul etmemişti.

Hazırlanan iddianamede 36 şüpheli hakkında değişik süreler ile ceza istenmişti.

CHP, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin araştırma önergesinin gündeme alınmasını grup önerisi olarak TBMM Genel Kuruluna getirmiş ancak önerge  AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildilmişti.

 

T24, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU