Karamollaoğlu: Tarihte yaşanmış kötü örnekleri AK Parti bünyesinde toplamayı başarıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye'nin kaderi Cumhur İttifakı'nın kaderiyle bütünleşmiştir" sözlerini eleştiren Karamollaoğlu, "Türkiye, AK Parti'den de Cumhur İttifakı'ndan da büyüktür" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İslam dünyasının Mevlid Kandilini kutlayan Karamollaoğlu, Fransa'da Hz.Muhammed'in karikatürlerinin yayınlanmasına da tepki gösterdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u, düşüncelerini kin ve nefret üzerine inşa etmekle suçlayan Karamollaoğlu, "Bu saldırıları yapanlar bilmeli ki; insanlar yalana artık prim vermiyor. İnsanlar bunun farkında" dedi.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Macron bu tavrı ile Fransa iç siyasetinde şovenizm üzerinden mevzi elde etmeye çalışıyor fakat bu tavır kendisine de Fransa’da zarar veriyor. Tarihin çöplüğüne atılmaya mahkumdur. 

200 yıl evvel İşgalci Napolyon Mısır’a çıktığında “Mısır’ın halkı Müslüman’dır. İnançlarına ve âdetlerine hürmet edin” diyebilmiştir. Lakin bugün 2020 yılında Macron bu pervasız tavrı ile Müslümanların mukaddesine en ağır hakaretleri yapmaktan geri durmamaktadır. Fakat göreceksiniz Almanya’da da, Fransa’da da, İngiltere’de de İslam hızla yayılıyor ve yayılmaya devam edecek.

"Küresel emperyalizmin amacı kin ve nefret tohumları ekmek"

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. Yıl dönümünü de kutlayan Karamollaoğlu, "Cumhuriyeti kardeşlik ruhu üzerine inşa etti. Ülke olarak bugün de birlik ve beraberliğe çok fazla ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz" dedi.

Karamollaoğlu, Türkiye'nin birlik içinde olması gerektiğini de vurgulayarak, "Bugün Küresel emperyalizmin amacı kin ve nefret tohumları ekerek bu kardeşlik ruhunu bozmak ve bizi birbirimize düşürmektir" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Millet olarak bu sinsi ve hain plana karşı uyanık olmak zorundayız. Buna karşı verilecek en güzel cevap, ‘'inadına kardeşlik', 'inadına birlik ve beraberlik' olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Cumhuriyete giden süreçte emeği geçen herkesi minnet ve saygı ile anıyorum.

"Tarihte yaşanmış kötü örnekleri AK Parti bünyesinde toplamayı başarıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya'da bir vatandaşla arasında geçen "çay" diyaloğuna da tepki gösteren Karamollaoğlu, "Evime ekmek götüremiyorum diyen vatandaşa Erdoğan 'Ekmek bulamıyorsanız keyif çayı için' diyor" ifadelerini kullandı. 

Karamollaoğlu eleştirilerine şu şekilde devam etti:

Bu noktada Sn. Erdoğan çok tenkit edildi ama kanaatimizce Erdoğan tavrını çok yumuşatmış, eskiden “ananı da al git diyordu” şimdi abartıyorsun diyor. Yani problemin olduğunu görüyor o yüzden keyif çayı ikram ediyor!

Bir noktaya dikkat çekmek istiyorum; Türkiye’de gözünüzü bir açıyorsunuz 1940’ların tek parti idaresi ile karşılaşıyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz 1990’ların atmosferi bir anda canlanıp hayat buluyor. Şimdi bugünlerde ise 1790’ların Fransa’sını yaşıyoruz. Ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin döneminden ekmek bulamıyorsanız keyif çayı için dönemine geçiyoruz. Tarihte yaşamış ne kadar kötü örnek iktidar ve dönem varsa AK Parti hepsini bünyesinde toplamayı başarıyor. 

"Bugün Türkiye AK Parti’den de Cumhur İttifakı'ndan da büyüktür"

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye'nin Kaderiyle AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın Kaderi Bütünleşmiş" açıklamasını da eleştirdi.

Türkiye’nin kaderinin kimse ile bütünleşmeyecek kadar büyük ve derin bir mana içerdiğini söyleyen Karamollaoğlu, "Bugün Türkiye AK Parti’den de Cumhur İttifakından da büyüktür" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, bu sözlerin milleti tehdit etmek manasına geldiğini öne sürerek, "Bu sebeple hiç kimse çölde serap görmemeli, kendi kaderi ile ülkenin kaderini eşleştirmemelidir. Bu zihniyette olanlar çok yakın bir zamanda nasıl yanıldıklarını net bir şekilde göreceklerdir" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU