TTB'den Sağlık Bakanlığı genelgesine tepki: İzin, istifa ve emeklilik haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz

Sağlık Bakanlığı, salgın sürecinde sağlık çalışanlarının istifaların kabul edilmeyeceğini duyurmuştu. Türk Tabipler Birliği (TTB) istifa ve emeklilik haklarından vazgeçmeyeceğini açıkladı

Fotoğraf: TTB

Sağlık Bakanlığı'nın salgın sürecinde sağlık çalışanlarının istifa taleplerinin kabul edilmeyeceği yönündeki genelgesinin ardından açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) istifa ve emeklilik haklarından vagzeçmeyeceklerini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TTB, çalışma koşullarının acilen düzeltilmesi ve sağlık çalışanlarının korunması yetkililerinin sorumluluğu ve görevi olduğunu dile getirdi.

"Pandemiyi yanlış yönettiniz" denilen TTB açıklamasında, pandeminin hastanelere gerek kalmadan epidemiyolojinin gerekleri doğrultusunda enfeksiyon zinciri birinci basamakta kırılarak pekala kontrol altına alınmış olabileceği vurgulandı.

Açıklamada, "Siz hastanelere yığılmalara, sağlık personelinin yorulmasına, tükenmişliğe sürüklenmesine sebep oldunuz. Şimdi yükümüz daha da arttı, sağlıkçıları dönüşümlü çalıştıracak şekilde gerektiğinde izin kullanmalarını teşvik edeceğinize, zorla çalıştırmaya kalkıyorsunuz. Yasaklamalar ile bizi daha fazla tüketiyorsunuz!" ifadelerine yer verildi.

"Peki, biz bugüne kadar ne söyledik ve ne istiyoruz?" denilen açıklama şöyle devam etti:

"Başta salgının TTB olmak üzere tüm meslek örgütlerinin ve toplumun katılımı ile yönetilen bir süreç olması gerektiğini, testlerin yaygınlaştırılması ile koruyucu sağlık hizmetlerinin öncelenmesini, ekonomik çıkarlar kaygısıyla turizm sektörünün canlandırılması, AVM, restaurant, cafe vb. toplu kullanım alanlarında kısıtlamaların kalkması, okulların yeterli tedbir alınmadan açılması sonrası salgının önüne geçilemez bir hal alacağını, şeffaf olmayan veriler ile salgın yönetilemeyeceğini, grip mevsiminin yaklaşıyor olması nedeniyle aylar öncesinden yeterli aşı temin edilmesi gerektiğini defalarca belirttik. Ancak önerilerimiz ve uyarılarımız dikkate alınmadı. Salgın yönetilememeye devam etti. Bugün dikkate alınmayan uyarılarımız sonrasında ülkemizde salgının boyutu endişe verici bir hal almaya başladı."

Salgında ölüm sayısı 10 bine yaklaştı

Koronavirüs vakaları ve günlük ölüm sayıları Mayıs başından bu yana en yüksek seviyelerdeki seyrini sürdürürken, dünkü hasta sayısı da 2 bin 200'ü aştı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre dün hasta sayısı 2 bin 209 olurken hayatını kaybedenlerin sayısı 76 oldu.

Salgında bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısı da 9 bin 950'ye yükseldi.

Sağlık Bakanlığı 81 kente gönderdiği genelgede salgın sürecinde istifa taleplerinin kabul edilmeyeceği belirtilerek, izinlerle ilgili düzenlemeler yapıldığını duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU