Markaların '29 Ekim' için hazırlanan reklam filmlerinde hangi mesajlar verildi?

Cumhuriyet Bayramı yaklaşırken, markalar bu yıl da reklam filmleriyle izleyici karşısına çıktı. Bazı reklam filmlerinde Atatürk canlandırılırken, bazılarında ise toplumsal mesajlar verildi

Fotoğraf: Twitter

Yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Pandemi koşulları yüzünden büyük kutlamalar yapılamasa da her yıl olduğu gibi birçok kurum, kuruluş ve şirket, bugüne özel reklam filmleri hazırladı.

TV'lerin reklam kuşaklarının yanında sosyal medya mecralarında da yayınlanan reklam filmlerinde, birbirinden farklı mesajlara yer verildi.

İşte o reklam filmlerinden bazıları:

Garanti BBVA, hazırladığı reklam filminde Mustafa Kemal Atatürk, halk ile birlikte zeybek oynarken görülüyor.

Zeybek sırasında Atatürk'e genç, yaşlı, kadın ve çocuğun eşlik ettiği filmde Türkiye mozaiğine vurgu yapılıyor.

Sabancı Holding ise, Cumhuriyet Bayramı için farklı bir reklam filmi hazırladı.

"Cumhuriye kaç defa ilan edildi bilir misiniz" sloganının yer aldığı reklam filminde, "Her kız çocuğu ilkokula başladığında, her genç fikrini özgürce ifade ettiğinde Cumhuriyet bir kez daha ilan edildi" gibi toplumsal mesajlar yer aldı.

Turkcell hazırladığı reklam filminde, "Biz cumhuriyeti öyle sevdik ki değerlerini kimimiz adımızda ama hepimiz kalbimizde taşıyoruz. Bu mirası gururla taşıyan milletimizle 97 yıldır #CumhuriyetBiziz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" sloganıyla Türkiye'den insan manzaraları yer aldı.

Azerbaycan Petrol Şirketi SOCAR da 29 Ekim için bir reklam filmi yayınladı.Sakarya Muharebesi'nde Azerbaycanlı ve Türkiyeli iki askerin hikayesine yer verdi.

Birbirleriyle helalleşen askerlerin cephede düşman üzerine birlikte koşmasının gösterildiği filmde, "Biz tek millet iki devletiz" sloganı vurgulandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU