Fear the Walking Dead: Zombi evreninde ölülerden daha büyük tehditler var

Zombiler, The Walking Dead evrenindeki tek tehdit değil

Orijinal The Walking Dead dizisinin 10. sezonunda 6 bonus bölüm yayımlanacak (AMC)

*UYARI - Spoiler içerir*

Fear the Walking Dead, dünyada zombilerden daha büyük tehditler olduğunu izleyenlerine bir kez daha hatırlattı.

"Alaska" başlıklı bölümde Dwight ve Al'ı tehlikeye sokan şey zombiler değil kara veba oldu. Dwight ve Al, çatıya çıkarken hastalığı taşıdıkları bilinen sıçanlardan enfeksiyon kapmayı engellemek için dikkatli hareket etmek zorunda kalıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sonunda karakterler binaya varmadan önce Dwight'ın Kara Veba'ya yakalandığı anlaşılıyor ama bölümün sonunda onu iyileştirecek ilacı buluyorlar. Buna rağmen veba binadaki çok sayıda insanı öldürüyor, dizinin baş karakterlerinden ikisini de öldürebilirdi. 

Screen Rant'in haberine göre The Walking Dead evreninde karakterlerin karşılaştığı en büyük tehlikeler genelde zombiler ve insanlar ama Fear the Walking Dead, dünyanın köşelerinde beklenmedik başka tehditler de olduğunu gösteriyor.

Fear the Walking Dead'in 5. sezonunda Morgan'ın ekibi Grace'le (Karen David) tanışıp bir nükleer reaktörün eridiğini öğrendiklerinde en büyük sorunlardan biriyle karşılaşmıştı. Bu sırada başlıca öncelikleri radyasyondan ve radyasyona maruz kalmış zombilerden uzak durmak olmuştu.

Bu ve 6. sezonun 3. bölümündeki kara veba, Fear the Walking Dead'in izleyenlere öngörülmedik tehlikelerle dolu kıyametin, baş karakterlerin yaşamını çeşitli yollarla nasıl tehlikeye atabileceğini gösterdiği örnekler.

Veba, Fear the Walking Dead'in 6. sezonunda çıkabilecek bir başka özgün sorunla da bağlantılı olabilir. Bölümde, vebaya bile isteye neden olmuş insanların, dizinin ilk bölümünde denizaltının üzerine sprey boyayla "Son, Başlangıçtır" (The End is the Beginning) yazanlarla aynı kişiler olabileceği öne sürülmüştü. Hedefleri henüz bilinmeyen bu bir grup karakter bir anahtar arıyor. Çok sayıda izleyen bu grubun aslında denizaltındaki mühimmatın peşinde olduğunu öne sürmüştü. Durum böyleyse, Fear the Walking Dead, kıyameti Morgan'ın ekibi için daha da tehlikeli hale getirmenin bir başka yolunu bulmak üzere olabilir.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU