Dünya yıkılsa bisküviler kalacak: Oreo asteroit geçirmez sığınak inşa etti

Sığınakta bisküvi paketlerinin yanı sıra tarif ve süt tozu da var

Sığınağın koordinatları açıklansa da kapısında şifreli kilit bulunuyor (Twitter / @Oreo)

Oreo, muhtemel felaketlere karşı kuzey kutup noktasına yakın bir bölgeden arazi satın alarak sığınak kurdu ve birkaç paket bisküviyi ve tarifini orada koruma altına aldı.

NASA 23 Ağustos’ta, 2018VP1 isimli küçük bir asteroitin, kasımın ilk haftasında dünyaya çok az da olsa çarpma ihtimali olduğunu açıklamıştı. İki metrelik asteroidin dünyaya çarpma ihtimali yüzde 0,41 olmasına rağmen bu durum Oreo’yu korkutmaya yetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İşini şansa bırakmak istemeyen şirket, 6 bin 336 farklı türün bir milyondan fazla tohum örneğinin bulunduğu Norveç'teki Svalbard Küresel Tohum Deposu’ndan esinlenerek kendi kıyamet ambarını kurdu.

Söz konusu depo, doğal hem de insan kanyaklı felaketler sonucunda bir ürün yok olursa onun son bir yedeği olacağını vadediyor.

New York Post'un haberine göre, Oreo, Twitter’da yaptığı açıklamada bisküvit paketlerini mylar adlı özel bir malzemeyle paketleyip Svalbard'daki kendi sığınağına yerleştirdiğini bildirdi.

Myların -26'yla 149 derece sıcaklığa dayanabildiği belirtilirken bisküvileri neme, havaya ve kimyasal reaksiyonlara karşı koruyacağı bu sayede de bisküvilerin yıllarca taze kalacakları açıklandı.

ElGU4uLXIAICSh5.jpg
(Twitter / @Oreo)

 

Dünyaca ünlü bisküvi firması, paketlerin yanında bisküvinin tarifiyle süt tozu da bulunduğunu ve buna kar ekleyerek süt elde edilebileceğini belirtti.

 

Independent Türkçe, New York Post, Cnet

DAHA FAZLA HABER OKU