Ünlü K-pop grubu BTS'in beyni, Jeff Bezos'la aynı sırrı paylaşıyor: İşte başarının felsefesi

"Liderler, işe müşteriyle başlarlar. Müşterilerin güvenini kazanmak ve sürdürmek için gayretle çalışırlar. Liderler rakiplerine dikkat etseler de müşterilere takıntılıdır"

BTS, son parçası Dynamite'le listeleri altüst etti (Taeseong Kim)

Ünlü K-pop grubu BTS’i var eden iş insanı Bang Si-Hyuk, başarısının sırrından sıklıkla bahsediyor.

BTS’in beyni olarak bilinen Bang Si-Hyuk, sahibi olduğu Big Hit Entertainment şirketinin değerini 4.1 milyar doların üzerine yükseltti. 

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre bu durum, şirketin en büyük hisse sahibi olan Bang’ı milyarder, 7 grup üyesini de multimilyoner yapabilir.

CNBC’nin aktardığına göre Bang’ın bu olağanüstü başarısının anahtarı, hayranları dinlemek. Bu aynı zamanda, dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos’un da felsefesi. 

Bang, Fast Company’ye verdiği bir röportajda “Kısa süre önce Jeff Bezos’un müşterilerine dair takıntısıyla ilgili bir şeyler okudum. Biz de her zaman içeriğe ve hayranlara odaklanıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Bezos da, başarısının nedeninin ‘müşteri takıntısı’ olduğunu söylüyor. Milyarder, “Rakiplere odaklanmak yerine müşterilere odaklanmak büyük bir avantajdır” ifadelerini kullanıyor.

Ayrıca bu felsefe, Amazon’un “birincil liderlik ilkesi”:

Liderler, işe müşteriyle başlarlar. Müşterilerin güvenini kazanmak ve sürdürmek için gayretle çalışırlar. Liderler rakiplerine dikkat etseler de müşterilere takıntılıdır.

Bang'in durumunda ise, “müşteriler” kendilerini ARMY olarak adlandıran son derece sadık BTS hayranları.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bang, 2019’da Time’a yaptığı açıklamada “K-pop fandomunun sesi yüksek. Düşüncelerini ölçmek için fazla çaba harcamasanız da fikirlerini duyurabiliyorlar. Ama dinlemek için zaman ayırmasaydık işimizi yapmazdık” diye konuşmuştu.

Görünüşe göre bu yöntem ekonomik açıdan işe yarıyor. Zira Big Hit, geçen yıl 587 milyar won (yaklaşık 507.9 milyon dolar) gelir elde ettiğini açıkladı.

Şirketin 2020'nin ilk yarısındaki gelirinin yüzde 87'sinden, 2019'un ilk yarısındaki gelirin de en az yüzde 97'den BTS sorumlu. Bang ise, bu durumu şöyle yorumluyor:

Bu bizim ‘hayran ekonomisi’ dediğimiz şey. Tüketicilerimiz çok tutkulu ve çok büyük harcamalar yapıyor.

 

Independent Türkçe, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU