Kış Rüzgarları, Gece Kralı'nın ve Ak Gezenler'in kaderini değiştirebilir

Gece Nöbeti'nin söylendiği gibi soylu bir gerekçesi olmayabilir

Gece Kralı'nı Arya Stark mağlup etmişti (HBO)

George R. R. Martin’in yarattığı Game of Thrones’un son sezonunda, evrenin hayranları Gece Kralı ve ordusunun duvarı aşarak saldırıya geçmesine tanıklık etmişti. Gece Kralı zafer ilan edeceğini sandığı noktada Arya Stark’ın ölümcül darbesiyle mağlup edilmişti.

Öte yandan Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) serisinin merakla beklenen yeni kitabı Kış Rüzgarları (Winds of Winter) Gece Kralı’nın niyetine dair değişiklik yaparak Kışyarı Savaşı’nın (Battle of Winterfell) sonucunu değiştirebilir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizide Jon Snow’un da yolunun düştüğü Gece Nöbeti’nin asil bir gerekçesi olduğu söyleniyor: Savaşmaya yemin ederek duvarın ardını ve Kralın Toprakları’nı korumak. Ancak Gece Nöbeti’nin geçmişi büyük oranda efsanelere ve söylentilere dayanıyor. 

Bununla birlikte söylentilerin ötesinde duvarın inşa edilmesi Ak Gezenler'le çok daha fazla bağlantılı olabilir. 

Gece Kralı dizide göründüğü haliyle epey korkutucu ancak Martin’in kitaplarında henüz ortaya çıkmış değil. Kitaplarda Gece Kralı, Gece Nöbeti’nin 13. komutanı Brandon Stark. Buzdan bir kadına aşık olduktan sonra kendisini kral, sevdiği kadını da ölü kraliçe ilan ederek Gece Nöbeti’ni demir yumrukla yönetmişti. Onu durdurmak üç krala mal olmuştu.

Inverse'ün haberine göre Gece Nöbeti tarihi ihanetlerle dolu olduğundan 14. komutanın Brandon Stark’ı duvarın ötesine sürgüne göndermiş olması mümkün. Brandon Stark’ın Ötekiler’in saflarına katılıp onların amacına hizmet etmesi de olası. 

Dahası duvar ve onu çevreleyen bölge Ak Gezenler'e ait olabilir. Duvar buzdan yapılma ve Ötekiler'in bunu kontrol edebileceği biliniyor. Dolayısıyla dönüşleri Westeros’u ele geçirmek yerine çalınan bir mülkün intikamını almaya dayanıyor olabilir. 

Eğer bu teoriye göre duvarı Akgezenler inşa ettiyse intikam almak için dönme ihtimalleri mantıklı görünüyor. 

Martin kitaplarında böylesi bir değişiklik yaparsa evrende bilinen her şey muhtemelen değişir. 

Halihazırda Bran hala yeteneklerini ve Westeros’un tarihini keşfediyor. Eğer Gece Kralıyla ilgili bu bilgiyi öğrenirse ve bunu iletirse Kışyarı Savaşı’nın kaderi tamamen değişebilir. Martin bu şekilde evrende yüzyıllar boyunca Akgezenlerin yanlış anlaşıldığını ortaya çıkararak şaşırtıcı bir son yazabilir. 

 

Independent Türkçe, Inverse

DAHA FAZLA HABER OKU