Babacan’dan Fransız mallarına boykot tepkisi: Bunlar çocukça şeyler

Babacan, “Küreselleşen bir dünyada herhangi bir ürün sadece bir ülkenin malı değildir. Türkiye’de üretilen Fransız markalı ürünler var. Onları da mı boykot edeceğiz? Orada bizim vatandaşlarımız çalışıyor. Bunlar çocukça şeyler“ dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Fransa'nın akli noktada kontrole muhtaç olan liderinin teşvikiyle bu saldırılar yapılmaya başlandı. Buradan milletime sesleniyorum, Fransız mallarını asla satın almayın" Diyerek Fransız mallarına boykot çağrısı yapmasına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan tepki geldi.

"48 saat sonra unutulur"

KARAR TV canlı yayınında Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını cevaplayan Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın boykot çağrısı hakkındaki soru üzerine şunları söyledi:

48 saat sonra unutulur. Ne zaman içeride gündem sıkışsa böyle bir çıkış yapıyorlar. Küreselleşen bir dünyada herhangi bir ürün sadece bir ülkenin malı değildir. Türkiye'de üretilen Fransız markalı ürünler var. Onları da mı boykot edeceğiz? Orada bizim vatandaşlarımız çalışıyor. Bunlar çocukça şeyler. Tamamen hikaye.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeneroğlu: Fransa'da Müslümanlara yönelik kurumsal ırkçılık derhal son bulmalı

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, yazılı bir açıklama yaparak Fransa'da Müslümanlara yönelik uygulamalara tepki gösterdi.

Yeneroğlu yazılı açıklamasında, Fransa'da 2020 yılının başından bugüne dek, "radikal İslamcılık ile mücadele" adı altında, 73 cami, özel okul ve işyeri kapatıldığını, 200'ün üstünde yabancı sınır dışı edilmekle tehdit edildiğini ve  marketlerde bulunan helal gıda reyonlarının dâhi hükümet yetkililerini rahatsız ettiğini ifade etti. Yeneroğlu, "Görülüyor ki, herhangi bir standardı olmayan "radikal" etiketler ile Fransa'daki Müslüman toplumunun gündelik yaşamına hukuksuz müdahaleler olmakta ve bunlar günden güne artmaktadır" görüşlerine yer verdi.

Açıklamasında Fransa İslamofobi'ye Karşı Kolektifi'ni (CCIF) feshetme çağrısı ve benzeri yapılanmaların sesini kısma çabası olduğunu ve bunun var olan toplumsal huzursuzluğu tırmandırmaya yönelik kışkırtıcı bir hareket olduğunu belirten Mustafa Yeneroğlu şunları aktardı:

Toplumsal huzur ve barış yolunda çaba gösteren sivil toplum kuruluşlarını engellemek, Fransa'nın korunacağını iddia ettiği "cumhuriyet değerleri" ile bağdaşmamaktadır. Liberal demokratik toplumlar, yapısal ırkçılıkla mücadele edip azınlıkların temel hak ve özgürlüklerini de garanti altına aldıkları müddetçe bu iddiayı yerine getirebilirler.

Tüm bu yaşanılanlar, Fransa'da devlet eliyle gerçekleştirilen kurumsal ırkçılığı gözler önüne sermektedir. Bu noktada, Fransız Hükümetini ırkçılığın önünde durmayı suç saymak ve barışçıl Müslüman azınlığın temel haklarını baltalamak yerine insan hakları ve temel özgürlüklere bağlı kalmaya ve Müslümanlara yönelik baskıyı sonlandırarak gerekli hoşgörü ortamını oluşturmaya davet ediyorum.

 

Independet Türkçe, KARAR TV

DAHA FAZLA HABER OKU