Vikings 6. sezon: Hvitserk, intikam için Ivar'a ihanet mi edecek?

Sevilen dizinin 6. sezonunun ikinci kısmının 2020 bitmeden yayımlanması bekleniyor

Ivar'ın son dönemeçte kendisini affettirebilecek hamleler yapabileceği ima edilmişti (History Channel)

*UYARI - Spoiler içerir*

History Channel’ın sevilen dizisi Vikings’in 6. sezonunun ilk kısmında hayranlar Marco Ilsø’nun canlandırdığı Hvitserk’in Alex Høgh Andersen’in canlandırdığı Ivar’a katıldığına tanıklık etmişti. Ancak Ivar, Hvitserk’in sevgilisini öldürmüştü ve dizinin hayranları karakterin intikam alıp almayacağını merak ediyor. 

History Channel, son sezonda Bjorn’un nasıl ortaya çıktığını göstermişti ve fragmanda Hvitserk’ın Ivar’a, "Sana söylemiştim, onu öldüremezsin" dediği görülmüştü. Hayranlar bu ifadenin Bjorn’e işaret ettiğini düşünüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fakat Hvitserk’in neden fikir değiştirip, Ivar’a katılmaya karar verdiği henüz net değil. Hayranlardan bazıları onun Ivar’ı öldüreceğini düşünüyor ve dizinin yaratıcısı Michael Hirst de benzer bir noktaya işaret etmişti.

Hirst daha önce Hvitserk’in diğer kardeşi Ubbe’ye katılmaktan kaçınmaya karar verdiğini dolasıyla Ivar’la işbirliği yapmaktan başka seçeneği olmadığını söylemişti. 

Express'in haberine göre Hirst, "Her ikisi de tanrıların birinin diğerini öldüreceğine işaret ettiğini hissediyor" ifadelerini kullanıyor. 

Hirst ayrıca kısa süre önce verdiği bir röportajda da dizinin sonuna dair konuşmuş ve Hvitserk’in hikayesinin olağanüstü biçimde sonlanacağına söz vermişti. 

Eğer Hvitserk, Ivar’ı öldürürse bu onun ölen sevgilisinin intikamını alması açısından mantıklı görünüyor ancak Ivar’ın Hvitserk’i öldürmesi de olası. Bununla birlikte Ivar’ın kendisini kardeşi için feda edeceği de teorilerden bir diğeri. 

Dizinin silinen sahnelerinin birinde Hvitserk, Kahin’e Ivar’ın geleceği hakkında soru soruyor ve Kahin ona Ivar’ın ölümünün onun için sürpriz olmayacağını söylüyor. 

Son sezonun ikinci kısmının yıl sona ermeden yayımlanması bekleniyor ve yeni bölümlerin cevaplaması beklenen pek çok soru mevcut.

 

Independent Türkçe, Express

DAHA FAZLA HABER OKU