Resmi olmayan “boykot”a rağmen… Suudi Arabistan’ın Türkiye’den ithalatı arttı

Suudi Arabistan’ın Türkiye’den yaptığı ithalat ağustos ayında 222 milyon dolar arttı

Fotoğraf: Reuters

Suudi Arabistanlı iş insanları ve perakendecilerin Türk ithalatına yasak çağrısı yapmasıyla hız kazandığı belirtilen gayri resmi boykota rağmen Riyad’ın Türkiye’den ithalatı ağustos ayında bir önceki aya göre arttı.

Bir yılı aşkın süredir Suudi Arabistan ve Türkiye’den bazı tüccarlar Riyad'ın iki ülke arasındaki siyasi gerilimler nedeniyle resmi olmayan bir boykot uyguladığını öne sürüyordu. Ancak bu boykotun henüz ticaret rakamlarına yansımadığı öğrenildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye 9. büyük ihracatçı

Suudi İstatistik Genel Müdürlüğü'ne göre, Türkiye'den yapılan ithalatın değeri temmuz ayındaki 693.4 milyon riyalden ağustos ayında 833.6 milyon riyale (222.28 milyon dolar) yükseldi. Bu rakamlar Türkiye'yi Suudi Arabistan'a dokuzuncu en büyük ihracatçısı yaptı. Suudi Arabistan'ın Türkiye'den ithalatı temmuz ayında aylık bazda artıda bulunuyor.

Türkiye'deki ihracatçılar, son zamanlarda Suudi Arabistan ticarette daha fazla zorluk yaşadıklarını belirtiyor. 

Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı Ajlan al-Ajlan, bu ayın başlarında boykot çağrısında bulunmuştu. Ülkedeki bazı ana süpermarket zincirleri, mevcut stoklar satıldıktan sonra Türk mallarını stokta bulundurmayı durduracaklarını duyurmuşlardı.

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU