Enver Altaylı'dan Özdağ'a yanıt: Madem FETÖ'CÜ olduğumu biliyordu neden benimle görüştü

Enver Altaylı, İYİ Parti'li Ümit Özdağ'ın iddiaları hakkında bir açıklama yaptı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ mensubu olmakla suçlamıştı.

Özdağ, bu iddiasını Buğra Kavuncu'nun dayısı olan, FETÖ'den tutuklu eski MİT Ajanı Enver Altaylı'ya dayandırdı.

Altaylı, Ümit Özdağ’ın kendisi hakkındaki FETÖ’ye yakın olduğu iddialarını reddederken "Madem öyle olduğumu biliyordu neden benimle görüştü" diye sordu.

Altaylı açıklamasında sert bir üslup kullanırken, soyadını alisine duyduğu saygı yüzünden yazmayacağını belirttiği Özdağ hakkında "Ümit isimli beyefendi" tabirini kullandı. Altay'lı'nın Özdağ'a yönelik soruları şöyle:

1- Bu şahıs benim FETÖ'ye yakın olduğumu bildiği halde; hain darbe girişiminden sonra bile neden benimle görüşmeye devam etmiş?

2- Neden var olduğunu iddia ettiği belgeleri savcılığa vermemiş?

3 - Kendisiyle yaptığımı son görüşmede bile neden şahsıma en üst seviyeden saygı ve ihtiram göstermiş?

4- İleri sürmüş olduğu bu yakınlıgımıa (!) alakalı olarak neden en ufak bir şekilde olsun rahatsızlığmı izhar etmemiş?

Enver Altaylı açıklamasının sonunda ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın adını anarak, "Üç seneden fazla bir süredir tecrit altında tek başıma tutulmakta olduğum için biraz sert bir üslup kullanmış olabilirim. Ancak normalde benim sert bir üslupla konuşmadığımı en iyi, gözaltına alındığım güne kadar 'ağabey, ağabey' diye benimle her görüştüğünde itibar eden Sayın Mahir Ünal bilir! Şayet benimle konuşup görüşmek insanları şaibeli hale getiriyorsa, o zaman Türkiye’de en şaibeli insanların başında Sayın Mahir Ünal geliyor demektir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU