Milli Gazete yazarı: AKP’de sular bir türlü durulmuyor, birbirleriyle anlaşamayan soluğu mahkemelerde alıyor

“Sürekli mahkemelik olanların artık bu ülkeye hizmet verme şansları da kalmamış demektir”

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, AK Parti’de birbiriyle anlaşamayan isimlerin soluğu mahkemede aldığını öne sürerken “Neden birbirlerine bu kadar düştüler?” diye sordu.

Ceyhan bugünkü köşe yazısında “AK Parti’de suların bir türlü durulmadığını” söylerken şu ifadeleri kullandı:

Birbirleriyle anlaşamayan AKP’liler soluğu mahkemelerde alıyor! Sahi, AKP’de neler oluyor? Neden birbirlerine bu kadar düştüler? Yirmi yıla yaklaşan iktidarları boyunca daha geniş kitleleri kendilerine çekeceklerine, birbirleriyle böyle “mahkemelik” olmaları anlaşılır gibi değil.

Belli ki parti yönetiminde söz sahibi olmak isteyen ama bir türlü bu arzularına nail olamayanlar hırslarına mağlup oluyorlar ve birbirleri hakkında ağza alınmayacak laflar ediyorlar.

AKP’ye muhalefet eden pek çok parti var. Ama hiçbiri birbirlerine düşman kesilen AKP’liler kadar “keskin muhalefet” yapmıyorlar. Muhalefetin yaptığı muhalefet, AKP’lilerin birbirlerine karşı sergiledikleri tavırlardan çok daha ölçülü! Parti yönetimini karşı gruba kaptıranların hırsı giderek intikam almaya dönüşüyor ve o zaman da soluğu “mahkeme” kapılarında alıyorlar.

Sürekli mahkemelik olan kişilerin Türkiye’ye hizmet verme imkanı kalmadığı görüşünü dile getiren Ceyhan, şunları yazdı:

Bir bakıyoruz aralarından biri diğerlerine ağza alınmayacak suçlamalarda bulunuyor. Suçlananlar bir araya gelip 81 vilayette suç duyurusu yapıyorlar. Bir bakıyoruz yeni belediye başkanı eski belediye başkanını mahkemeye vermiş! Evet, sürekli mahkemelik olanların artık bu ülkeye hizmet verme şansları da kalmamış demektir.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU