Vikings 6. sezon: Ivar kendisini affettirebilecek mi?

Ivar'ın karakterinin değişmesi son sezonda önemli değişikliklere kapı aralayabilir

6. sezonda Athelstan'ın dönüp dönmeyeceği de merak konusu (History Channel)

*UYARI - Spoiler içerir*

Vikings dizisinin yazarı Michael Hirst, Ivar'ın 6. sezonun ikinci kısmında birtakım değişikliklere uğrayabileceğini öne sürdü.

Vikings tarihi boyunca Kemiksiz Ivar'ın çocukken dışlanmış hissetmesinden ötürü ailesine riayetinin pek olmadığı biliniyor.

Yürüyemediği için kardeşleri onunla dalga geçmiş, hatta babası Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) neredeyse onu yabanda ölüme terk etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ivar ise farklılıklarını ayırıp onları güce dönüştürmüş, hayal kırıklığınıysa öfke ve kine çevirmişti.

6. sezonun ilk yarısında Rus savaşında Prens Oleg'e (Danila Kozlovsky) katılmıştı, gerçi zaman zaman bu ortaklığa gönülsüz görünmüştü.

Hatta Oleg'in köpek gibi kafese tıktığı kardeşi Dir'i (Lenn Kudrjawizki) serbest bırakmıştı.

Hayranlar dizi sona ermeden Ivar’ın çok geç olmadan kendini affettirip ettiremeyeceğini merak ediyor. Express'in haberine göre Hirst bu değişimin gerçekleşebileceğine işaret ediyor.

İzleyenler, Hvitserk'in kız arkadaşının canlı canlı yakılması emrini verenin Ivar olduğunu hatırlayacaktır, dolayısıyla Ivar'ın kendini affettirmesi savaşta hayatını kardeşininkini kurtarmak için vermesiyle gerçekleşebilir.

Bjorn’ü canlandıran Alexander Ludwig şöyle dedi:

Ivar gibi bir sosyopatın bile içinde bir nebze derinlik var.

Bu yorum, Ivar'ın sığ bir karakter olduğunu söyleyen bazı eleştirilerin ardından geldi.

Ivar’ı canlandıran Alex Høgh Andersen, 6. sezonun ikinci yarısında Ivar'ın başlıca hedeflerinden birinin bağışlanma olacağını bizzat söylemişti.

OSSA Movies oyuncunun şu ifadelerde bulunduğunu kaydetti:

Bence o içinde parçalanmış bir oğlan çocuğu, içindeki bozukluk muhtemelen dışındakinden daha derin.

Tarihsel metinlere göre Ivar neticede Ubbe (Jordan Patrick Smith) dahil olmak üzere kardeşleriyle güçlerini birleştirmiş ve Danimarkalılara Doğu Anglia'da liderlik etmişti.

Bu göz önüne alındığında Ubbe'nin kardeşiyle konuşup onu Oleg'le ortaklığını bozmaya ikna etme ihtimali var ama izleyenlerin 6. sezonun ikinci yarısındaki olacakları görmek için beklemesi gerekecek.

870 yılından sonra Ivar tarihsel kayıtlarda yer almamış gibi görünüyor, dolayısıyla akıbeti ve nasıl öldüğü tam olarak bilinmiyor. Bu Vikings'in yapımcıları için faydalı zira onlara Ivar'ı istedikleri yoldan götürmelerine yetecek yaratıcı ehliyeti sağlıyor.

 

Independent Türkçe, Express

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU