AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Geert Wilders'a tepki: Ahlaksız, insanlık düşmanı ve faşist

Cumhurbaşkanı Erdoğan için "terörist" nitelemesinde bulunan Hollandalı siyasetçiyi eleştiren Çelik, "Bu faşistlerle mücadele edeceğiz" ifadesini kullandı. AK Partili diğer isimler de Wilders'a tepki gösterdi

Hollandalı Geert Wilders, ırkçı paylaşımları nedeniyle tepki çeken bir siyasetçi / Ömer Çelik - Geert Wilders/ Fotoğraf: Independent Türkçe

Hollanda'da ana muhalefetteki "aşırı sağcı" Özgürlük Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders'ın Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan için "terörist" ifadesini kullanmasına, tepki yağdı.

Wİlders'ı eleştiren isimlerden AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "#GeertWilders gibi faşistler Cumhurbaşkanımıza saldırırken niyetleri Suriye'de, Libya'da mazlumların kanını dökmektir ve Avrupa'da Hitler'in Yahudilere yaptığı zalimliği Müslümanlara yapmaktır. Cumhurbaşkanımız işte bu faşizme geçit vermiyor. #TerroristGeertWilders" paylaşımında bulundu. 

Çelik, "Bu faşistlerle mücadele edeceğiz. Bu mücadaleyi insanlık adına yükselteceğiz. Cumhurbaşkanımızın bu faşistlere geçit vermeyen mücadalesi, insanlık düşmanlarıyla mücadeledir. #TerroristGeertWilders" ifadelerini de kullandı.

 

 

Bostancı'dan Wilders'a: İnsanlığın yüz karası

Ömer Çelik'in ardından AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ile AK Parti Grup Başkanvekilleri Mehmet Muş ve Bülent Turan da Wilders'a sosyal medya hesaplarında yayınladıkları mesajlarla cevap veren diğer isimler oldu.

AK Parti Grup Başkanı Bostancı paylaşımında, Wilders hakkında 'aşırı uçta yer alan, siyasetini husumet ve skandal açıklamalar üzerine kuran bir kişi olduğu' ifadelerini kullandı:

Din düşmanlığının ardında kaynaklarin dağılımına ilişkin ufuksuz siyasetlerin meseleyi kışkırtıcı bir motivasyon kaynağı olarak kutsalın alanına taşıma kurnazlığı vardır. İslam düşmanlığı da aynı nedenlerle gündemde. Derdi hesap olanların bu yöntemle bilançosu daha yıkıcı olur. Geert Wilders.. Hollandali aşırı uçta yer alan siyasetini husumet ve skandal açıklamalar üzerine kuran bir kişi. Kendi kirli dilinin mahpusu. İnsanlığın yüz karası. Umarız medeni dünyaya ait olan Hollandalilar gereğini yapar.

 

Muş: Bu faşist Hollandalı'ya Avrupa'nın değerlerini boşuna hatırlatmayın

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bu faşist Hollandalı'ya Avrupa'nın değerlerini boşuna hatırlatmayın. Çünkü artık ortada bir Avrupa değeri yok. Avrupa'yı yöneten zihniyet bu ırkçı adamla aynı kafada" yorumunu yaptı. Muş, paylaşımında, "Türk-İslam düşmanlığına fırsat vermemek için kendi değerlerimize sahip çıkalım. İşte bu alçak o zaman kaybedecek" ifadelerini kullandı.

 

 

Turan'dan Wilders'a: Kendini bilmeyen, sorumsuz, dengesiz, sözde lider

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da, Twitter paylaşımında "Avrupa'nın, kendini bilmeyen, sorumsuz, dengesiz, Geert Wilders gibi sözde liderlerden dolayı büyük bir sınavda olduğunu" savundu.

Yükselen faşizm ve İslamofobinin, başta AB olmak üzere kimseye huzur getirmeyeceğine işaret eden Turan, "Güçlü olmak zorundayız. Terörizmi büyütmek isteyenlere inat insanlık kazanmalı" vurgusu yaptı.

 

 

Ne olmuştu?

Hollandalı siyasetçi Geert Wilders, dün akşam saatlerinde Twitter üzerinden Erdoğan için "terörist" nitelemesinde bulunmuştu.

Irkçı söylemleri nedeniyle geçen yıl Wilders'ın hesabını geçici olarak askıya alan Twitter, henüz bir hamlede bulunmadı.

Geçmişte İslam ve Türkiye karşıtı paylaşımlarda bulunan Hollandalı siyasetçi Geert Wilders, 2 yıl önce de 'Erdoğan'ı sevenlerin Hollanda'dan defolup gitmesi gerektiğini' öne sürmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU