Bakan Koca’dan ‘ev ziyareti’ uyarısı: Evde bulaş oranı daha yüksek

Sağlık Bakanı Koca, evde bulaş oranın daha yüksek olduğunu belirterek, “Evlere ziyaretçilerin gelmemesi hususunda bir hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz” uyarısında bulundu

Fotoğraf: AA

Bakan Koca, İstanbul'daki 5 günlük programı kapsamında, Bakırköy'deki İstanbul Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Avrupa Komuta Kontrol Merkezini ziyaret etti. 

Burada 112 Acil Komuta Merkezi çalışanlarına telsizden hitap eden Koca, anonsuna "İstanbul Avrupa 112 Komuta Merkezinden tüm istasyonlara" sözüyle başlayarak, "Sesimin yabancısı olmadığınızı biliyorum. Tüm çalışma arkadaşlarıma iyi mesailer diliyorum" ifadelerini kullandı. 

20201024_2_44998436_59154363.jpg
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul İl Ambulans Servisi Başhekimliği Avrupa Komuta Kontrol Merkezi'ni ziyaret ederek çalışanlardan bilgi aldı / Fotoğraf: AA

 

“Vakaların yüzde 40’a yakını İstanbul’da”

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki Kovid-19 vakalarının yüzde 40'a yakınının İstanbul'da olduğunu anımsatarak, 112 çalışanlarına, "Bu dönemde iş yükünüzün daha da arttığını tespit ettik. Bu çerçevede gösterdiğiniz fedakarlık ve özverinin, bütün toplum olarak bu gayretinizin farkındayız" diye seslendi. 

“Evde bulaş oranın daha yüksek olduğunu görmüş oluyoruz”

Bakan Koca konuşmasının devamında ise “Vatandaşlarımızdan tedbirlere uymaları konusunda hassasiyet bekliyoruz. Evlere ziyaretçilerin gelmemesi noktasında bir hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu dönemde evde bulaş oranın daha yüksek olduğunu görmüş oluyoruz” dedi.

DAHA FAZLA HABER OKU