Burak Yılmaz, Beşiktaş'tan ayrılma nedenini açıkladı: Bu yaşta bir meydan okuma gerekti

Milli futbolcu Burak Yılmaz, Fransız ekibi Lille'e yeni bir meydan okuma için transfer olduğunu söyledi

Burak Yılmaz / Fotoğraf: @losclive

Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Lille takımına transfer olan Burak Yılmaz, Nice ile oynayacakları maç öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Üç aydır Fransa'da olduğunu ve geldiği günden itibaren herkesin kendisine yardımcı olduğunu dile getiren Burak Yılmaz, "Kendimi evimde gibi hissetmem için ellerinden geleni yaptılar. İlk başlarda biraz zorlandım, çünkü Türkiye ile Fransa futbol olarak çok farklı. Ama bunu hemen atlattım ve şimdi kendimi çok iyi hissediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Beşiktaş'a kontrat olarak yük oluyordum"

Siyah-beyazlı ekipten ayrılma süreciyle ilgili de konuşan 35 yaşındaki milli futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

İki senelik kontratım ve iyi bir hayatım vardı ama bu yaşta bir meydan okuma gerekti. Beni buna Lille Sportif Direktörü Luis Campos ikna etti. Beşiktaş'tan çok büyük miktarda alacağım vardı. Onlara kontrat olarak yük oluyordum ve ödemekte çok zorlanıyorlardı. O yüzden serbest olarak geldim.

"İyi yaşamak, iyi yemek, iyi uyku ve iyi aile"

35 yaşında böyle bir maceraya atılmasının insanlara sürpriz olarak gelebileceğini aktaran Burak Yılmaz, şöyle konuştu:

Bu zamana kadar hayatımda hep üst düzey oynadım, şu anda da böyle oynamaya devam ediyorum. Dünyada büyük yıldızlara baktığınız zaman hemen hemen yaşları benimle aynı. Yanlış anlaşılmak istemem, ben onlarla aynı seviyede değilim. Onlar bu yaşta hala üst düzeyde oynamayı öğrettiler. İyi yaşamakla, iyi yemek, iyi uyku ve iyi bir aileyle.

Lille'in UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sparta Prag maçında "hat-trick" yapan Yusuf Yazıcı hakkında da yorum yapan Burak Yılmaz, "Sakatlık yaşamıştı ve çok iyi döndü. Öz güveni için tam da böyle bir şeye ihtiyacı vardı. Çok daha iyi olacak" şeklinde konuştu.

Türkiye'de Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor gibi üst düzey takımlarda forma giyen Burak Yılmaz, sezon başında siyah-beyazlı ekiple yollarını ayırarak Fransa'nın yolunu tutmuştu.

Bu sezon Lille ile 7 kez sahaya inen deneyimli futbolcu, 3 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU