Trump'ın vatansever temalı Facebook reklamındaki doktor, Rus oyuncu çıktı

Yaşananlar, Başkan'ın ekibinin yabancı yapım görüntüler kullanmasına en son örnek oldu

Facebook, birkaç hafta önce Trump'ın Kovid-19'la ilgili gönderisini silmişti (AP)

Donald Trump'ın Facebook'taki vatansever kampanya reklamında yer alan doktorun aslında Rus bir aktris olduğu belirtiliyor.

Kampanya ekibi, Amerikalı seçmenleri ülkenin koronavirüsü yendiğine ikna etmek için tasarlanmış reklamda Slovenya'nın stok görüntüleri de kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu ay içinde iki gün boyunca Facebook'ta yayımlanan ancak artık aktif olmayan reklamda Amerikan bayrağı ve bir tarla gösterildi.

Ancak söz konusu görüntüyü video grafikerine doğrulatan CNBC'ye göre, kullanılan arazinin aslında Slovenya'da olduğu ve reklama bir stok görüntü sitesinden alındığı ortaya çıktı.

Reklamın anlatıcısı, Sloven tarlasının görüntüleri üzerine, "Başka hiçbir şeye benzemeyen bir sınav karşısında Amerika her zaman yaptığımız şeyi yapıyor" diyordu.

Güçlüğün üstesinden geliyoruz. Başkan Trump'ın cesur eylemleri sayesinde, herkesin düşündüğünden daha hızlı şekilde Kovid-19 aşısı üretmenin eşiğindeyiz.

Ve anlatıcının “bu virüsü birlikte yeneceğiz” dediği sırada ekranda kadın bir doktor beliriyordu.

CNBC'ye göre bu görüntü de Rusya'da, Right Cameraman denen fotoğrafçı tarafından çekilmişti ve Shutterstock isimli stok sitesinde mevcuttu.

Kanal, "CNBC soruşturmasının ardından, Right Cameraman bir e-postada, klipte doktor olarak poz veren kadının 'Rusya'daki bir stüdyoda filme alınmış bir aktris' olduğunu söyledi" diye bildirdi.

Bu, 14 ve 20 Ekim arasında Facebook reklamlarına 4 milyon dolardan fazla harcayan ve reklamlarında yabancı görüntüler kullanan Trump'ın kampanya ekibinin sadece son vakası.

Joe Biden başkanlığının Amerikalıları işsiz bırakacağını öne süren önceki bir reklamda, Trump'ın kampanya ekibi, Pekin tabelasının üzerinden uçan bir uçağı gösteren Rus menşeli görüntüler kullanmıştı.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU