Yeni James Bond filminin tehlikeli sahnesinde 30 bin litreden fazla kola kullanılmış

Ölmek İçin Zaman Yok'un Bond hayranlarını aksiyon sahneleri açısından tahmin edeceği anlaşılıyor

Kısa süre önce yeni Bond'un Tom Hardy olacağı öne sürülmüştü (MGM/Universal Pictures)

Yeni James Bond filmi Ölmek İçin Zaman Yok'un (No Time to Die) tehlikeli bir sahnesinin çekimleri için on binlerce litre kola kullanılmış. 

Önceki James Bond filmleri, izleyenlerin heyecanını dorukta tutmak ve Bond'u da tehlikeden uzak tutmamak için sayısız akrobasi ve dramatik olay kullanmıştı.

Bond'un (Daniel Craig), Madeline Swann'ın (Lea Seydoux) geçmişinden yeni bir cani olan Safin'le (Rami Malek) karşı karşıya gelmesiyle Ölmek İçin Zaman Yok'un da adetten şaşmayacağı anlaşılıyor.

Bond'un filmde altından kalktığı ölüme meydan okuyan akrobasilerden biri, İtalya’nın Matera şehrinde parke taşı bir yolda yıldırım hızında motorsiklet kullanmayı içeriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Craig'in planladığı anlaşılan akrobaside Bond 8 metrelik bir rampayı saatte 90 kilometreyi aşan bir hızda geçecek.

Ardından gizli ajan bir duvarın üzerinden sıçrayıp parke taşı bir sokağa inecek, daha güvenli bir yere doğru hızlanarak uzaklaşacak.

Ne yazık ki yapım ekibi açısından yol, fazlasıyla kaygandı. Bu nedenle sahne direktörü Lee Morrison sürücünün güvenliğini sağlamak için yola daha yapışkan bir doku verdiklerini açıkladı.

Express’in haberine göre Morrison, sokağı kolayla ıslattıklarını söyledi. Sokağın uzunluğu düşünüldüğünde ekibin yaklaşık 32 bin litre kola kullanması gerekti.

Morrison, meşrubatın kuruduğunda yapışkan bir kalıntı bıraktığını, bunun da motosiklete akrobasi için daha fazla yol tutuşu vereceğini söyledi.

Morrison şöyle açıkladı:

Matera'nın etrafına kola dökmek için yaklaşık 60 bin Euro (yaklaşık 567 bin TL) harcadım. Uzun süredir kaygan zeminlere kola döküyorum.

Anlaşılan seçilen madde tam da planlandığı işi görmüş ve filmin gelecek sene Nisan'da gösterime girdiğinde izleyenlere fevkalade bir akrobasi sunacağına şüphe yok gibi görünüyor.

Morrison, kolayı sokaktan yıkamalarının ardından içeceğin "ortalığı epey temiz gösterdiğini" ekledi.

Ölmek İçin Zaman Yok'un aslen bu sene Nisan’da gösterime girmesi planlanırken film devam eden küresel Kovid-19 salgını nedeniyle Kasım'a ertelenmişti.

Ancak o tarih de ertelenerek 2 Nisan 2021’e çekilmişti.  

 

Independent Türkçe, Express

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU