Endonezya'da çevik kuvvet ekiplerinin eylemci sandıkları sivil polisi dövdüğü video viral oldu

İstihdam yasasına karşı düzenlenen gösterilerde güvenlik güçlerinin protestoculara sert müdahalesi tepki çekmişti

Tartışmalı istihdam yasası nedeniyle bir süredir gösterilere sahne olan Endonezya'da polisin eylemcilere sert müdahalesi gündeme gelirken, güvenlik güçlerinin sivil kıyafet içindeki gizli bir polisi de protestocu sanarak dövdüğü ortaya çıktı.

Jakarta Post'a göre, eylemler sırasında polis şiddetine dair haberlerin arttığı sırada yaşanan olayla ilgili görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

Çekilen videoda, sivil kıyafetler içindeki polislerin yeşil Batanghari Üniversitesi ceketi giymiş bir göstericiyi gözaltına alırken, diğer görevlilerin eylemciyi yumruk atıp copla vurduğu görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Habere göre ardından bir çevik kuvvet polisi, sırt çantalı bir adamı protestocularla karıştırarak dövmeye başladı.

Kalabalık içinde bulunan ve gizli polis olduğu öne sürülen gri kapüşonlu bir başka adamsa "Ona vurmayın! O bir polis" diye bağırdı.

Daha sonra kapüşonlu adamla çevik kuvvet polisi arasında yaşanan yumruklaşma, diğer taraftarların araya girmesiyle sona erdi.

Jambi polis teşkilatı sözcüsü Kuswahyudi Tresnadi sosyal medyada viral olan videonun gerçek olduğunu belirtirken, yeşil üniversite ceketi içindeki kişinin bir polis olduğu iddiasını reddetti.

Kuswahyudi, "Gözaltına alınan kişiler, şiddet eylemlerine karışan öğrencilerdi. Yeşil ceketli adam, polis tarafından yakalanınca direndi" dedi.

 

Independent Türkçe, Jakarta Post

DAHA FAZLA HABER OKU