Denge ve Denetleme Ağı'nın "Şehir Hayalleri" projesi gazete oluyor

"Bir Şehir Hayali" çalışması, pandemi koşulları nedeniyle online olarak yayına başladı

Fototğraf: Denge ve Denetleme Ağı (DDA)

Vatandaşların yaşadıkları şehirle ilgili daha çok düşünmesini ve fikirlerini dile getirmesini amaçlayan "Bir Şehir Hayali" çalışması pandemi koşulları nedeniyle online olarak başladı.

birsehirhayali.birarada.org sitesinde onlarca ilden yüzlerce katılımcı 2030 tarihli bir online gazete hazırlayarak hayallerini herkese duyuruyor.

Bir Şehir Hayali'nin vatandaşlar eliyle yapılmış en özgün ve en özgür katılımcılık çalışmalarından biri olacağını belirten Denge ve Denetleme Ağı Genel Direktörü Hayriye Ataş, "Hayallerimizin 10 yıl sonra gerçek olması için neler yapabileceğimizi birlikte düşünmek istiy oruz. Şehrimize, mahallemize, köyümüze dair bugün kurduğumuz hayalleri huzurlu, mutlu ve umutlu bir gelecek için somut politika önerilerine dönüştürmek istiyoruz" dedi.

atas.jpg
Denge ve Denetleme Ağı Genel Direktörü Hayriye Ataş / Fotoğraf: DDA

Bir arada yaşama kültürünün ve hemşehrilik vurgusunun ön planda olduğu proje kapsamında farklı şehirlerde "Dijital Hayal Atölyeleri" düzenlenecek ve bu online atölyelerde hazırlanan gazetelerdeki taleplerin yerel yönetimlere bir rapor halinde sunulacak.

Ayrıca yerel yönetimler ve sivil toplum temsilcilerini vatandaşlar ile buluşturacak 4 farklı bölgesel toplantıda birlikte yaşama kültürü ve vatandaşların katılım araçları üzerine fikir alışverişi yapılacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU