Trump ve Biden son kez kozlarını paylaştı

ABD’de 3 Kasım'daki seçime sayılı günler kala Donald Trump ve Joe Biden, televizyonda son kez karşı karşıya geldi

ABD başkanlık seçimlerine 12 gün kala adaylar Başkan Donald Trump ve eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, NBC sunucusu Kristen Welker'ın moderatörlüğünde karşı karşıya geldi.

Başkan adayları Kovid-19 ile mücadele, aile, ırkçılık, iklim değişikliği, ulusal güvenlik ve liderlik konularında kozlarını paylaştı.

Irkçılık suçlamasına Abraham Lincoln ile yanıt

Biden'ın ırkçılık konusunda sert sözlerle eleştirdiği Trump ABD'nin eski başkanlarından Abraham Lincoln hatırlatarak "Abraham Lincoln'den sonra benden daha fazla siyahi Amerikalılara yardım eden başka kimse yok" sözleriyle yanıt verdi.

Trump, Meksika sınırında göçmen çocukların ailelerinden ayrılmasıyla ilgili soruya ise rakibini suçlayarak yanıtladı.

Trump "Onlar buraya çeteler ve kötü kişiler tarafından ülkeye geçiş için kullanılmak üzere getiriliyor. Şu anda sınırlarımız her zamankinden daha iyi. Bizim göçmenleri koyduğumuz kafesler inşa ettiğimizi iddia ediyorlar. Bunlar 2014'te inşa edildi. Bunu inşa eden Obama-Biden yönetimiydi" diye konuştu.

Trump iş verenlere sahip çıktı

Ekonomiyi düzeltme vaadinde bulunan Biden, "Maaşlar artırılmazsa insanlar yoksul hale gelecek" diye konuştu.

Trump ise maaşların artırılması halinde iş verenlerin batabileceğini iddia etti.

Trump, "Senato hiçbir şeyi onaylamıyor çünkü 3 Kasım yaklaşıyor diye onaylamıyor biz de insanlara yardım edemiyoruz" ifadelerini kullandı.

"ABD Başkanı olarak kalmamalı”

Biden 220 binden fazla kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini Ocak ayında virüsün tehlikesinin bilindiğini fakat açıklanmadığını iddia etti. Biden “Bu kadar fazla ölümden sorumlu olan bir kişi ABD Başkanı olarak kalmamalı” diye konuştu.

Trump ise Biden'ın suçlamalarına "2.2 milyon insanın ölmesini önlemek için dünyanın en büyük ekonomisini kapattık" diyerek "Koronavirüsü yenmeye çok yakınız" diye yanıt verdi.

Trump virüse karşı aşının hazır olduğunu ve haftalar içinde açıklanacağını söylerken, moderatörün “Kesin mi?” sorusuna, “Hayır değil ancak Johnson & Johnson ve Moderna şirketlerinin çalışmaları başarılı gidiyor” yanıtını verdi.

ABD seçimlerine müdahale

Seçimlere müdahale etmeye çalışan yabancı ülkelerin olduğunu belirten Biden, "Seçimlere müdahale eden herhangi bir ülke bedelini öder" dedi.

"Kimse Rusya'ya benim kadar sert davranmadı" ifadelerini kullanan Trump, Biden'nın 'Rusya'dan büyük paralar aldığını' iddia etti.

Biden, "Rusya, Afganistan'daki askerlerimizi hedef almaya çalışırken Trump'ın Putin'e karşı neden hiçbir şey yapmadığını bilmiyorum" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU