Hindistan'da maymunların kovaladığı kız çocuğu çatıdan düşerek öldü

Daha önce de 2018'de bir maymunun bir bebeği annesinden kaçırıp öldürmesi sansasyon yaratmıştı

Arşiv fotoğrafı: Hindistan yönetimi insanlarla maymunlar arasındaki çatışma sorununu çözmeye çalışıyor

Polis teşkilatının çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre Hindistan'ın kuzeyinde 13 yaşında bir kız çocuğu, maymunlar tarafından kovalanıp çatıdan düşerek hayatını kaybetti.

Genç kızın Uttar Pradeş eyaletindeki Muzaffarnagar kentindeki evinin çatısında, kuruyan kıyafetlerini toplarken bir maymun sürüsünün saldırısına uğradığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Press Trust of India'ya konuşan emniyet yetkilisi, kız çocuğunun kaçmaya çalıştığını ama ayağı kayarak çatıdan düştüğünü söyledi. Kız çocuğu olayın hemen ardından hastaneye kaldırıldığı halde doktorlar çocuğun hastaneye vardığında öldüğünü bildirdi.

Bu, Hindistan'da, insanlar ve maymunlar arasındaki çatışmanın ölümcül sonuç verdiği ilk olay değil. Geleneksel orman habitatları insan yerleşimleri tarafından gasp edilirken maymunların insanların evine girip zaman zaman onlara saldırıp ısırması sorunu asırlardır devam ediyor.

2018'deki başka bir olayda da, yine Uttar Pradeş eyaletinde erkek bir bebek, annesinin kaçırılıp bir maymun tarafından ısırılmasının ardından hayatını kaybetmişti. Aynı yıl Agra'da da iki turist saldırıya uğrayıp yaralanmıştı.

Ve geçen yıl, Uttar Pradeş'teki Vrindavan kentinde evine girmeye çalışan bir adamın üç maymunun saldırısına uğrayarak yere düşürüldüğü video internette viral olmuştu.

Bu yılın mart ayında Hindistan Parlamentosu,  ulusal başkentte maymunlarla insanlar arasında artan çatışmaları kontrol altına almak için 50 milyon rupi (yaklaşık 5 milyon TL) değerinde fon ayırdı. Maymunların yarattığı kargaşayla parlamento üyeleri ve bürokratların bile başa çıkmakta zorlandığı Delhi'de yalnızca 2018'de maymun ısırmasına dair 950 vaka kaydedildi.

Indian Express'e göre, Delhi'nin 5 yıllık planında maymun nüfusunun ne kadar olduğunu tahmin etmek, hayvanlara radyo vericili tasmalar takarak maymunların davranışlar ve hareket biçimlerini anlamak, çatışmaların en çok çıktığı noktaları tespit etmek, kısırlaştırma için bilimsel yöntemler kullanmak ve orman ve belediye personeline çatışma yönetimi eğitimi vermek yer alıyordu.

Ne var ki ülke çapındaki koronavirüs tecriti sebebiyle hiçbir zaman hayata geçirilemedi.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU