Tayland'da Sarı Gömlekli kraliyet yanlıları, hükümet karşıtı göstericilerle çatıştı

Bangkok'taki devlet dairelerine çıkan yol, polis tarafından kapatıldı

Tayland'da binlerce kişi hükümetin olağanüstü hâl kararnamesini hiçe sayarak sokağa çıkmaya devam ederken çarşamba günü Sarı Gömlekli onlarca monarşi taraftarı, demokrasi yanlısı protestocularla karşı karşıya geldi.

Sosyal medya platformları, Bangkok'ta birbirlerine bağırıp su şişesi gibi nesneler fırlatan Sarı Gömlekli kraliyet yanlılarıyla öğrenci liderliğindeki hükümet karşıtı göstericilerin videolarıyla doldu.

Reuters, kraliyet yanlılarının, eleştirilerin hedefi haline gelen Kral Maha Vajiralongkorn'a desteklerini göstermek için Ramkhamhaeng Üniversitesi'nde toplandığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tayland'da hükümet karşıtı protestolar son birkaç aydır artarak devam ederken, bu hareketin talepleri arasında yeni bir anayasa, ordu destekli başbakan ve eski general Prayut Chan-o-cha'nın istifası ve eski kuşakların hâlâ el üstünde tuttuğu monarşinin yetkilerinin azaltılması yer alıyor.

Yetkililerin hoparlörlerle yaptığı uyarılara rağmen protesto sayıları çarşamba günü de yükselmeye devam etti.

Polis birimleri, Prayut yönetiminin medyada eylemlere yer verilmesini ve toplanmayı yasaklayan olağanüstü hâl ilanını duyurmasından hemen önce 15 Ekim'de çok sayıda protestocunun toplandığı ve hükümet merkezine çıkan birçok yolu barikatlar ve dikenli tellerle kapattı.

Ayrıca başbakanlık ofisinin bulunduğu hükümet binasının ana kapısı, protestocuların buraya yürümeyi planladığı haberlerinin geldiği sırada yüzlerce polis memuru tarafından kapatıldı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU