Bağdat'ta bir genci öldürdükten sonra elektrik direğine astığı iddia edilen 6 sanık idam cezasına çarptırıldı

Irak’ın başkenti Bağdat'ta geçen yılın sonlarında hükümet karşıtı gösterilerde 17 yaşındaki genci öldürerek cesedini elektrik direğine astığı iddiasıyla yargılanan 6 sanık şahıslar idam cezasına çarpıtıldı

Bağdat’ta protestolarda öldürülüp elektrik direğine asılan çocuğun katillerine idam cezası / Fotoğraf: Twitter

Irak'ın başkenti Bağdat'ta geçen yıl kasım ayında 17 yaşındaki Heysem Ali İsmail, hükümet karşıtı protestoculara ateş açtığı gerekçesiyle kalabalık bir grup tarafından evinden çıkarılıp sokak ortasında öldürülmüş ve cansız bedeni kent merkezindeki elektrik direğine asılmıştı. 

Yürütülen soruşturma kapsamında olaya karıştığı tespit edilen 6 kişi hakkında mahkeme kararı açıklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Irak Yüksek Yargı Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Heysem Ali İsmail'in öldürülmesi olayına karışan 6 kişinin idam cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Ne olmuştu?

12 Aralık 2019'da Bağda'taki protestocular tarafından öldürülen 17 yaşındaki Heysem Ali İsmail'in yerde sürüklendikten sonra direğe asıldığı görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı.

Olayın güvenlik güçlerinin gözü önünde gerçekleşmesi ve hiçbir müdahalede bulunulmaması sert tepkiyle karşılanmıştı

Ülkedeki en yüksek Şii dini merci Ali es-Sistani, olaydan bir gün sonra yaptığı açıklamada, İsmail'in vahşice öldürülmesi olayını korkunç ve iğrenç bir suç olarak nitelendirmişti.

Irak'ta başkent Bağdat başta olmak üzere ülkenin orta ve güney kentlerinde işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim 2019'da başlayan gösterilerde yüzlerce kişi hayatını kaybetti, 10 bini aşkın kişi de yaralandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU