Akif Beki: Hakan Fidan’la Hulusi Akar susuyor, neden?

“Bir parti içi hesaplaşmaya adlarının karıştırılmasına MİT ve Genelkurmay sessiz mi kalacak?”

Fotoğraflar: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, İYİ Parti’de yaşanan FETÖ krizini yazdı. Beki, “Bir parti içi hesaplaşmaya adlarının karıştırılmasına MİT ve Genelkurmay sessiz mi kalacak?” diye sordu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu’yu FETÖ’cü olmakla itham etmişti. Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi, İYİ Parti Meral Akşener’in Özdağ’ın geçmişte de dillendirdiği bu iddia için Milli İstihbarat Başkanı  (MİT) Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüştüğünü yazmıştı. Selvi’nin aktardığına göre Akşener bu iki isimden Kavuncu hakkında olumsuz bir yanıt almamıştı.

Beki de bugünkü köşe yazısında bu tartışmaları hatırlatarak şunları yazdı:

İYİ Partili Ümit Özdağ, bir TV’de İstanbul il başkanları Buğra Kavuncu’yu FETÖ’cülükle suçladı. Programcının anlattıklarından ögrendik ki... Yayına çıkma talebi Özdağ’dan gelmiş. Bir hafta hazırlanmış programa. Öncesinde de ‘patlatacak bir bombası’ olduğunu haber vermiş. Özdağ’ın ağzından duyduk ki... Daha önce bu bombasını lideri Akşener’le de paylaşmış. Devletin iki güvenlik kurumunu kaynak göstermiş. Akşener bilahare, o kurumları aradığını ama bilgiyi yalanladıklarını kendisine aktarmış. Yine de çekmiş pimi. Abdülkadir Selvi’nin verdiği arka plan bilgisinden de öğrendik ki... Özdağ’ın kaynak gösterdiği o kurumlar, MİT ve Genelkurmay’mış. Akşener’in doğruluğunu araştırmak için aradığı isimler de Hakan Fidan’la Hulusi Akar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Geriye şu sorular kalıyor” diyen Beki, şöyle devam etti:

Özdağ, Kavuncu ve Akşener konuştu ama Fidan’la Akar susuyor. Neden? Muhalif siyasileri fişliyor, aleyhlerinde kullansın diye de rakiplerine fısıldıyorlarmış gibi bir zan altında bırakılmıyor mu MİT ve Genelkurmay? Ellerinde somut bir bulgu olsa soluğu savcıda almaları gerekirdi. Akşener’e ellerinde istihbari bir duyum olmadığını bildirdikleri de doğruysa...Adlarına sahte fiş üretilerek, fişleme yapıyor ve el altından karalama kampanyalarına servis ediyor durumuna düşürülmüş olmuyorlar mı? Düzmece ve uydurma değil de o fiş gerçekse daha fena. Devlet istihbaratı, muhalif siyasileri yasadışı ve gayriresmi güvenlik soruşturmasından mı geçiriyor?

“Kişisel verilerin korunması kanunundan lekelenmeme hakkına...Suçun şahsiliğinden hakkında kesinleşmiş yargı kararı olmadan kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğine kadar...Hukuk ayaklar altında” yorumunu yapan Beki, yazısını şöyle sonlandırdı:

Geçiştirilemez bir skandalla karşı karşıyayız. Bu kadar ucuz mu? Siyasi tasfiye operasyonuna alet ediliyorlar. Bir parti içi hesaplaşmaya adlarının karıştırılmasına MİT ve Genelkurmay sessiz mi kalacak? Bir savcı, ihlal ettiği kanunların hesabını Özdağ’dan sormayacak mı?

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU