Sarıkaya: Ümit Özdağ, Koray Aydın'ı güçlendirdi

"Koray Aydın’a tepkili olan milletvekilleri vardı, onların da seslerinin kısılmalarına neden oldu"

Fotoğraflar: AA

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu “FETÖ’cü olmakla” itham eden Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’deki bazı isimlerin elini güçlendirdiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın tartışma yaratan çıkışı hakkında yazdı. Yazının bir kısmı şöyle:

Gelelim işin bir diğer yönüne, Ümit Özdağ’ın çıkışının parti içinde yarattığı etkiye… İlk aşamada kenetleme yarattığı açık… Ancak parti içinde ters bir etkiye de yol açtı, liste dışı kalmalarını sağlayan Koray Aydın ve ekibini güçlendirdi. Onların eline “GİK’e sokmamakta ne denli haklı olduğumuzu anladınız mı?” deme kolaylığını verdi. Daha önemlisi kongrede üstü çizildiği için tepkili olan milletvekilleri dışında da Koray Aydın’a tepkili olan milletvekilleri vardı, onların da seslerinin kısılmalarına neden oldu. Sadece bu konuda da değil, böyle bir dönemde tepkili olan milletvekillerinin de tepkilerini sürdürmesinin önüne geçti.

Şurası açık görülüyor ki Özdağ’ın bundan böyle parti yönetimiyle veya İstanbul il teşkilatı ile birlikte hareket etmesi zor. Kendisi ayrılmamakta karalı olduğunu söyledi… Ancak yönetimi ve teşkilatı ile ilişkisi kesilen bir milletvekilinin faaliyetlerini yürütmesinin zorluğu da ortada…

Partideki liste krizi

İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultay’da dağıtılan “İlk 75’te de olsa tercih edilmeyecekler” listesinde, partinin önemli isimlerinin yer aldığı görülmüştü. Listede, milletvekilleri Aytun Çıray, Ümit Özdağ, Hayrettin Nuhoğlu, Ayhan Erel Feridun Bahşi, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, İsmail Koncuk ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer gibi isimler yer almıştı. Partideki bazı isimler liste krizinden dolayı İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ı suçlamıştı.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU