Arkeologlar, Kahire yakınlarında 2 bin 500 yıllık 80'den fazla yeni tabut buldu

2 bin 500 yıldan eski lahitlerin yanında renkli ve yaldızlı heykeller de vardı

Yetkililer, yeni bulunan parçaların birkaç hafta içinde detaylıca açıklanacağını duyurdu (AP)

Mısır Tarihi Eserler Bakanlığı, Sakkara arkeolojik sit alanında bu ayın başındkilere ek olarak 80'den fazla tabutun bulunduğu başka bir bölme keşfedildiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sakkara, Mısır’ın en eski başkenti Memphis’te yaşayanların defnedildiği bir mezarlık ve Kahire’nin yaklaşık 32 kilometre güneyinde bulunuyor.

CNN'in haberine göre, Bakan Halid el-Anani, Instagram'dan yaptığı paylaşımda "eski çağlardan bu yana mühürlü" onlarca tabut bulduklarını belirtti.

Yapılan basın açıklamasında, söz konusu lahit koleksiyonunun 2 bin 500 yıldan daha eski olduğu, mezarlarda renkli ve yaldızlı heykeller de bulunduğu ifade edildi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

تشرفنا اليوم بزيارة دولة رئيس مجلس الوزراء د. مصطفى مدبولي لتفقد الكشف الأثري الجديد بمنطقة سقارة. آبار دفن جديدة بها عشرات من التوابيت الملونة المغلقة منذ اكثر من ٢٠٠٠ سنة تم اكتشافها.... سوف نعلن عن تفاصيل الكشف قريبا ... Honored to have our PM HE Dr Mostafa Madbouly visit today our new discovery in Saqqara. More burial shafts that contain dozens of colored coffins sealed since ancient times are discovered. We will announce the details of this discovery soon...

Khaled El-Enany خالد العناني (@khaled.elenany)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Pazartesi günü, Mısır Başbakanı Mustafa Madbuli, yanında Bakan el-Anani’yle bölgeyi ziyaret etmiş, bakanlığın yayımladığı fotoğraflarda, ikilinin tabutları incelemek için bir kuyuya indiği görülmüştü.

 

1-egyptsaysano.jpg
Başbakan ve Bakan'ın indiği kuyunun derinliği yaklaşık 12 metre (AP)

 

Yetkililer tabutların sayısının 80'den fazla olduğunu ve bunların Mısır’ı MÖ. 664’ten MÖ. 525’e kadar yöneten 26. hanedanın üst düzey yöneticileriyle rahiplerine ait olduklarını düşündüklerini belirtti.

Yeni bulunan lahitlere ne olacağı henüz belli değil. Ancak, önceden bulunanlardan bazıları, yaklaşık 483 bin metrekare büyüklüğüyle, tek bir medeniyete adanmış dünyanın en büyük müzesi olacak Büyük Mısır Müzesi (Grand Egyptian Museum) açılınca orada sergilenecek.

 

Independent Türkçe, CNN, Fox News

DAHA FAZLA HABER OKU