Karamollaoğlu'ndan Berberoğlu çıkışı: AYM kararlarına herkes uymak zorundadır, başta da hakimler

Karamollaoğlu AYM’nin Berberoğlu kararına karşı çıkan mahkemenin anayasayı tanımadığını öne sürdü

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolloğlu, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamalarında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Enis Berberoğlu hakkında verdiği 'hak ihlali' kararına karşı çıkan İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ni eleştiren Karamollaoğlu, "Anayasayı tanımıyorum" diyen bir hakimin terfi edemeyeceğini, aksine işine son verilebileceğini savundu.

Karamollaoğlu AYM'nin kararlarının başta hakimler olmak üzere herkes için bağlayıcı olduğunu belirtti.

Ermenistan'a tepki

Azerbaycan'ın Ermenistan'ın işgali altındaki Karabağ topraklarına yönelik operasyonlarını değerlendiren Karamollaoğlu "Savaş hukukuna ve insanlığa asla sığmayacak olan bu saldırıları lanetliyorum. Gence’nin vurulması sonucu hayatını kaybeden o küçük yavrularımızın görüntüleri bizi derinden üzdü. Bu görüntünün failleri tarih önünde ve vicdanlarda muhakkak mahkum olacaklardır. Bu alçak saldırılara sessiz kalanlar da yine tarihe bir utanç sebebi olarak geçeceklerdir" diye konuştu.

Karamollaoğlu Türkiye'nin dış politika yönetimini de şu ifadelerle eleştirdi:

Türkiye’nin dostu olması gereken ülkeler arasında Azerbaycan ile saf tutacak ülke kalmaması da bizi üzüyor. Bu Türkiye’nin tutarsız bir dış politika izlediğinin en açık delilidir.

KKTC seçimleri

Karamollaoğlu KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar'ı da tebrik etti.

Karamollaoğlu "Ümit ederim ki onun zamanında KKTC bağımsız bir cumhuriyet olarak diğer ülkeler tarafından tanınır. Şu hususu da burada vurgulamak istiyorum; Kıbrıs bizim milli meselemizdir. Kıbrıs davasında asla taviz vermeyeceğimiz bilinmelidir. Kıbrıs’ta 1974 ruhu her daim canlı kalacaktır ve bu şuurla da Kıbrıs meselesini ele almaya devam edeceğiz" dedi. 

Victor Hugo'nun sözünü hatırlattı

Karamollaoğlu açıklamalarında ekonomi yönetimini de eleştirdi.

Ünlü Fransız yazar Victor Hugo'nun Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk!" ifadesini hatırlatan Karamollaoğlu sözlerine şu ifadelerle devam etti:

Sizinle bizim aramızda en temel fark budur. Siz milleti üç kuruşa muhtaç etmek istiyorsunuz biz ise müreffeh bir toplum istiyoruz. Siz zenginliğin küçük bir azınlığın elinde topluyorsunuz bize ise kaynakların adil paylaşılmasını istiyoruz. Siz kendi geleceğinizi garanti altına almak istiyorsunuz biz ise ülkemizin ve nesillerimizin geleceğini garanti altına almak istiyoruz. Biz bu milletin askıda ekmeğe, yardım kolilerine muhtaç edilmesine razı değiliz. Amacımız bu milleti yardıma muhtaç hale getirmemektir.

Askıda ekmek kampanyasına tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başlattığı "askıda ekmek "kampanyasına da tepki gösteren Karamollaoğlu, "Bu iktidarın yapabileceği bir teklif değil. Bunu hayırseverler yapabilirler" dedi. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU