UEFA'nın Avrupa Ligi maçları için Macaristan, Polonya ve Güney Kıbrıs'ı önerdiği Karabağ: Tercihimiz maçların Türkiye'de oynanması

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek Karabağ, Ermenistan ile arasındaki çatışmalar nedeniyle iç saha maçlarını Türkiye'de oynamak istiyor. UEFA, Azerbaycan temsilcisine Polonya, Macaristan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ni önerdi

UEFA, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar nedeniyle tüm uluslararası müsabakaları askıya almıştı / Fotoğraf: AA

Ermenistan ile Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ nedeniyle 27 Eylül'de başlayan çatışmalarda 25. gün geride kalırken, gerilim futbola da sıçradı.

Bu sezon Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli ikinci tunuvası UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek Karabağ Kulübü'nün iç saha maçlarını nerede oynayacağı sorusu cevap bekliyor.

Karabağ Futbol Kulübü'nün sportif direktörü Emrah Çelikel, Azerbaycan'da oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçlarının ikinci bir karara kadar askıya alındığını, karşılaşmaların başka ülkelerde oynanacağını belirtti.

Karabağ'ın iç saha maçları için şimdilik Macaristan, Polonya ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin önerildiğini aktaran Çelikel, şu ifadeleri kullandı:

Biz de UEFA'ya alternatifler sunacağız. Bunların arasında Türkiye de var. Tercihimiz maçların Türkiye'de oynanması.

Karabağ Kulübü Basın Sözcüsü Nurlan İbrahimov ise son kararı UEFA'nın vereceğini belirterek, şöyle konuştu:

Biz karşılaşmaların kardeş ülke Türkiye'de oynanmasını istiyoruz.

Ne olmuştu?

UEFA, Dağlık Karabağ'da yaşanan gelişmeler nedeniyle Ermenistan ve Azerbaycan'da oynanacak kulüp ve milli olmak üzere tüm uluslararası müsabakaları ikinci bir karara kadar askıya almıştı.

UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda yer alan Karabağ, ilk iç saha maçını 29 Ekim'de İspanya'nın Villarreal takımı ile yapacak. 

Karabağ'ın gruptaki diğer rakipleri ise Demir Grup Sivasspor ile İsrail temsilcisi Maccabi Tel-Aviv.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU