Emilia Clarke, Game of Thrones patronlarıyla kavga etmiş: Bana kızımla ne yapacağımı anlatmayın!

Oyuncu “Soğuk duygusuzluk Daenerys’in alameti farikası gibi oldu” dedi

Clarke kısa süre önce sette erkek oyunculara ayrıcalıklı davranıldığını söylemişti (HBO)

Yeni bir kitap, Emilia Clarke’ın Daenerys Targaryen’in hal ve tavrını karaktere uygun tutmak için Game of Thrones patronlarıyla kavga ettiğini açığa çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HBO’nun fantastik dizisinde 8 yıl boyunca ejderha kraliçesi Daenerys’i canlandıran oyuncu, James Hibberd’ın yeni kitabı Fire Cannot Kill a Dragon’da (Ateş Ejderhayı Öldüremez), geçen yıllarda karakteri, önüne gerçekçi olmayan değişiklikler getirildiğinde bunlara ayak direyecek kadar iyi bildiğini açıkladı.

Clarke, “Birçok kez ’Bana neden bu açıklamayla geliyorsunuz?’ dediğim oldu,” diye anımsadı (Kaynak: winteriscoming.net).

Epey tutarlı biçimde ‘Nasıl yardım edebilirim?’ diyen biri olsam da ‘Bana kızımla ne yapacağımı anlatmayın. Ben ne yapacağımı biliyorum!’ dediğim birkaç an oldu.

Oyuncu Daenerys’in “soğuk duygusuzlukla” anılır hale gelmesinden duyduğu hayal kırıklığını paylaştı, karakteri daha insani kılmak istediğini söyledi.

Bazen biraz kavga edip şöyle derdim: ‘Katı, merhametsiz ve kudretli olması gerektiğini anlıyorum. Ama şu an içinde o da bir insan yahu. Ben de ortaya bunu koyacağım ve kurguda bunu tutmanız için dua edeceğim'.

Game of Thrones 8 sezonun ardından 2019’da sonlanmıştı.

Daenerys’in aklını yitirip Kral Toprakları’nı yakıp kül ettiği son sezonu, tarihin en çok tartışma yaratan dizi sonlarından biri kabul ediliyor, dizinin çok sayıda hayranı Daenerys’in eylemlerinin karakteri yansıtmadığını öne sürüyor.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU