Kemal Öztürk: Askıda ekmek yardımlaşması böyle yapılmaz

“Ekonomide kriz var mı yok mu tartışmasının yoğun olduğu bir zamanda bu kampanya yapılınca, yine yanlış anlaşılmalara sebep verecek bir durum oluştu”

MHP'nin Çankaya'da kurduğu "askıda ekmek" standından. (Fotoğraf: Twitter)

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, MHP’nin başlattığı “askıda ekmek” kampanyasının yanlış kurgulandığını, rencide edici bazı görüntülerin ortaya çıktığını yazdı.

Kemal Öztürk, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin talimatıyla başlayan askıda ekmek kampanyası ile ilgili bugünkü köşesinde şunları yazdı:

Askıda ekmek uygulaması, Osmanlı döneminden kalma bir sosyal yardımlaşma geleneğidir. Tıpkı bakkallardaki veresiye defteri silmek gibi. Hali vakti yerinde olanlar, fırınlara der ki, “benden 5 ekmeyi askıya as, ihtiyaç sahibi olanlar ücretsiz alsın”. Alan da, veren de bu hayır işlerinin kim tarafından yapıldığını bilmez. Güzel bir uygulamadır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahçeli’nin talimatını partililerin yanlış anladığını öne süren Öztürk, şöyle devam etti:

MHP Lideri Devlet Bahçeli de bu geleneği yeniden başlatmak istemiş. Bir kampanya başlattı. Ancak parti teşkilatı bunu yanlış anladı. Ankara Çankaya ilçe teşkilatı yolun ortasına askılık yapıp, buraya ekmek asıp, bir de tam ortasına Devlet Bahçeli’nin posterini koyunca, doğal olarak sosyal medyadan büyük tepki çekti. Askıda ekmek yardımlaşması böyle yapılmaz, bu çok rencide edici bir şey. Bildiğim kadarıyla Çankaya’da sonra hemen kaldırdılar bu askıları.

Türkiye’de “ekonomik krizin olup olmadığının tartışıldığı bir dönemde yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek bir durum oluştuğu” görüşünü dile getiren Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

Sanki insanlar ekmek alamıyormuş da, ekmek yardımı kampanyası başlatılmış gibi oldu. slında askıda ekmek, veresiye defterlerinin silinmesi, sadaka taşı gibi Osmanlı geleneği uygulamalar son derece güzel gelenekler. Bunları yaşatmak gerek. Zamanlaması ve uygulama biçimine dikkat etmek şartıyla.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU