Sarıkaya: İYİ Parti yöneticileri Özdağ’ın “Eğer beni Grup Başkanı yaparsanız bu iddiaları dile getirmem” dediği açıklayacak

Habertürk yazarı, Özdağ'ın “Parti bizim parti, bunun kurulması için emek verenim, niye ayrılacağım ki?" dediğini aktardı

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, İYİ Parti’deki FETÖ tartışmasını köşesine taşıdı.

Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu FETÖ’cü olmakla itham eden İstanbul vekili Ümit Özdağ hakkında bir disiplin soruşturması başlatılmayacağını söyledi. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yaşanan gelişmelerden rahatsız olduğunu ancak “yarattığı efektten memnun kaldığını” ifade etti.

Sarıkaya, yazısında bir iddiayı da dile getirdi:

Eğer istifa gelmezse İYİ Parti yöneticilerinden bazılarının Özdağ’ın yakın geçmişte, “Eğer beni Grup Başkanı yaparsanız bu iddiaları dile getirmem” dediğini açıklamaya hazırlanıyor.

“Özdağ’ın ise çevresine iddia ile ilgili olarak şu açıklamayı getirdiği belirtiliyor” diyen Habertürk yazarı, şunları aktardı:

Kongre öncesi yeni dönemi konuşurken Genel Başkan bana, Başkanlık Divanı’nda eğitim işleri ile ilgili koltuğu önerdi. Ben de bunu arzu etmediğimi belirtince, ‘Yeni dönemde Grup Başkanımız Orhan Beyi (Çakırlar) Divan’a alırım, siz de Grup Başkanı olursunuz’ sözünü verdi. Ama İsmail Tatlıoğlu’nu yapmayı tercih etti. Tatlıoğlu da bu gelişmeler üzerine beni aradı ve ‘ya siz bana gelin, ya da ben size geleyim’ dedi. Ben de bunun üzerine, ‘Bana söz verilen makamda siz oturuyorsunuz, şimdi benim gelmem yakışık almaz’ deyince ‘Bilmiyordum, o zaman ben size geliyorum’ dedi. Sadece bu iddia değil, benim hakkımda MİT mensuplarının adını açıklamaktan hazırlanan fezleke geliyor diye de bunu yaptığımı iddia edenler de var. Oysa ben bunu aylardır söylüyordum…

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konu hakkında Özdağ’ı aradığını belirten Sarıkaya, şöyle devam etti:

Bunları duyunca Özdağ’ı arayıp söylenenlerin gerçek olup olmadığını sordum, “Yalan” demedi, konuşmamayı tercih ettiğini söyledi. Neden daha önce kamuoyuna açıklama yapmayıp, GİK sorunu çıkınca açıklamaları yaptığını sordum. “Ben daha önce de söyledim, tedbir alınmayınca kamuoyu ile paylaştım” yanıtını verdi.

Partiden ayrılıp ayrılmayacağını sorduğumda ise yanıtı net oldu:

“Parti bizim parti, bunun kurulması için emek verenim, niye ayrılacağım ki?...”

Ümit Özdağ önceki gün katıldığı bir canlı yayında Buğra Kavuncu’yu FETÖ’cü olmakla itham etmiş, İYİ Parti’nin HDP ile yakınlaştığını öne sürmüştü. Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklarken Akşener HDP ile yakınlaşma iddiasına “Bunu söyleyen yalancıdır” diyerek tepki göstermişti.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU