TMSF Başkanı: Sürat Kargo ile ilgili satış düşüncemiz var

TMSF’nin elindeki 806 şirketten biri olan Sürat Kargo’nun satışıyla ilgili TMSF Başkanı, 2021’in ilk çeyreğine kadar vakit verdi

Fotoğraf: AA

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal,  Sürat Kargo’nun, koronavirüse karşı  tüm tedbirlerin alındığını tescilleyen TVRM Kovid-19 sertifikası almasına ilişkin düzenlenen toplantıda konuştu. 

Sürat Kargo’nun dünya genelinde bu sertifikayı alan ilk kargo şirketi olduğunu söyleyen Gülal, “Dünya ve ülkemiz olağanüstü bir süreç yaşıyor. Biz de bu sürece uygun olarak adımlarımızı atıp şirketimizi geleceğe taşımaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bir gazetecinin Sürat Kargo'nun satılıp satılmayacağına ilişkin sorusu üzerine Gülal, "Satış düşüncemiz var. Ancak ihale takvimi netleşmiş değil. Belki önümüzdeki dönemde, belki 2021'in ilk çeyreğinde Sürat Kargo ile ilgili bir satış aksiyonu almak istiyoruz" dedi.

Sürat Kargo’nun Kasım 2016'da 275 milyon liralık cirosu olduğunu hatırlatan Gülal, şirketin, 2020 Eylül itibarıyla yüzde 90 artışla 522 milyon liralık ciroyu yakaladığını aktardı. 

Gülal, “Şirketi devraldığımızda aktif büyüklüğü 91,2 milyon liraydı. Eylül itibarıyla yüzde 95 büyümeyle 177 milyon liralık aktif büyüklüğe ulaştı. Devraldığımızda zarar eden bir şirket söz konusuydu, 12,7 milyon lira net zararı vardı. Yine 2020 Eylül sonu itibarıyla şirket, 20 milyon lira net kar elde eder duruma geldi” dedi. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU