Özdağ'dan Turan'a yanıt: Bu İYİ Parti'nin meselesidir, siz öncelikle kendi bahçenizi temizleyin

AK Parti'li Turan'ın İYİ Parti ile ilgili sözlerine tepki gösteren Özdağ, "İYİ Parti içerisinde operasyon arayanlar İYİ Parti'nin son iki kongresinde kirli tezgahları kurgulayanlara, işbirlikçilerine ve bombanın pimini ilk çekenlere baksınlar" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için "FETÖ'cü" sözleri sonrası başlayan tartışmalar devam ediyor.

Tartışmaya katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e gereğini yapması çağrısında bulundu. 

Özdağ'dan Turan'a tepki: Siz öncelikle kendi bahçenizi temizleyin!

Genel Başkanı Meral Akşener, Turan'ın partileri hakkındaki açıklamasını "manidar" bulunduğunu ifade etti.

Açıklamalarıyla İYİ Parti'de tartışmaya yol açan İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ da Turan'a cevap verdi.

Özdağ, sosyal medya hesabından yaptğı paylaşımda Bülent Turan'a, "Siz öncelikle kendi bahçenizi temizleyin!" dedi. 

Prof. Dr. Ümit Özdağ açıklamasında şunları kaydetti:

Sayın Turan, İYİ Parti olarak ülkemizin menfaatini partimizin menfaatinden üstün tuttuğumuz için ve sonunda 'Allah Affetsin' dememek için sorunlu gördüğümüz durumlara gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Bu İYİ Parti'nin meselesidir; siz öncelikle kendi bahçenizi temizleyin!

Ayrıca İYİ Parti içerisinde operasyon arayanlar İYİ Parti'nin son iki kongresinde kirli tezgahları kurgulayanlara, işbirlikçilerine ve bombanın pimini ilk çekenlere baksınlar.

Ne olmuştu?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ katıldığı televizyon programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ mensubu olmakla suçlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdağ'ın açıklamalarının ardından yayına bağlanan Kavuncu, yöneltilen iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunacağını ifade ederek "Bu tür iftiralarla kendine yol açması utanç verici. Bu alçaklığı yapanlarla sonuna kadar hesaplaşacağım" demişti.

İstanbul'daki 39 başkan ise Kavuncu'ya destek vererek, Özdağ'ın partiden ihraç edilmesi için imza atmıştı

Partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Meral Akşener ise Turan'ın mesajnı hatırlatarak ve şunları söylemişti:

Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum ama sayın Bülent Turan'ın bugün bir zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de benim çok manidar oldu ve birden kendimi 1997'lerde hissettim. Şimdi Bülent Turan'ın yazdıkları üzerinden baktığımız zaman elbette başka bir gözle inceleyeceğiz bundan sonraki hadiseleri.

Bülent Turan, bir yıl önce İYİ Parti ile ilgili söylediği sözleri hatırlatarak, "İYİ Parti'de kim FETÖ'cü, kim değil bilemem ama 1 yıl önce; 'İYİ Parti bir operasyon için kuruldu, seçimden sonra dağılma süreci başlayacak' demiştik. Partisine küsen Genel Başkan ve milletvekili istifaları, kongrede liste oyunları derken şimdi de malum tartışma. Bekleyin, grup bile kuramayacaklar" demişti.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU