AK Parti'li Bülent Turan'dan Meral Akşener'e yanıt: Devletin, milletin beklediği adımları atmak durumundadır

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in sözlerine yanıt verdi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin milletvekili Ümit Özdağ'ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ mensubu olmakla suçladığı açıklamalarının ardından kendisine yöneltilen soruya AK Parti'li Bülent Turan'ın bir mesajını hatırlatarak cevap verdi.

Akşener'in açıklamasına Turan'dan yanıt geldi.

Turan, Ümit Özdağ'ın söylediğinin yanlış veya doğru olması durumumda bunun gereğinin Meral Akşener tarafından yapılması gerektiğini söyledi. 

Akşener'in devlet tecrübesine sahip olduğunu ifade eden Turan, "Sayın Akşener, devletin, milletin beklediği adımları atmak durumundadır" dedi. 

Turan, "Şimdi uzun yıllar kuruculuk, genel başkan yardımcılığı, vekilliği devam eden önemli bir siyasetçinin kendi partisinin İl Başkanı ile ilgili ortaya koyduğu şok iddianın, 'Benim İl Başkanım FETÖ’cüdür' demesi iddiasını cevaplandırmasını beklerdik. Biz kendisinden yine iddia ettiği gibi Kars başta olmak üzere HDP ile anlaşarak HDP'ye oy anlamında destek olup olunmadığını, destek verilip verilmediğini açıklamasını bekleriz" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ katıldığı televizyon programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ mensubu olmakla suçlamıştı.

Özdağ'ın açıklamalarının ardından yayına bağlanan Kavuncu, yöneltilen iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunacağını ifade ederek "Bu tür iftiralarla kendine yol açması utanç verici. Bu alçaklığı yapanlarla sonuna kadar hesaplaşacağım" demişti.

 

Partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Meral Akşener ise Turan'ın mesajnı hatırlatarak ve şunları söylemişti:

"Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum ama sayın Bülent Turan'ın bugün bir zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de benim çok manidar oldu ve birden kendimi 1997'lerde hissettim. Şimdi Bülent Turan'ın yazdıkları üzerinden baktığımız zaman elbette başka bir gözle inceleyeceğiz bundan sonraki hadiseleri." 

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU