Lost geri dönerse yanıtlaması gereken sorular

Uzun bir aradan sonra Dexter'ın ekranlara döneceği haberi Lost'un da dönebileceğine dair tartışmayı alevlendirdi

Dizinin geri dönebileceğine dair tartışmalar uzun zamandır devam ediyor (ABC)

Yayımlandığı 2004 ve 2010 arasında pek çok izleyiciyi ekranlara kilitleyen Lost dizisi sona erdiğinde pek çok soruyu cevapsız bırakmıştı ve dizinin yeniden ekranlara dönme ihtimali bunlardan hangilerini çözebileceğine dair tartışmaları tekrar alevlendirdi. 

Dizinin hayranlarının hala belirli sorular üzerine kafa yorması Lost’u eski de olsa gündemde tutan yegane özellik olarak gösterilebilir. 

Screen Rant'in haberine göre bununla birlikte Lost’un cevaplanmamış en büyük sorusu ve dizinin finalinin tartışma yaratmasının nedeni esasen bütün maceranın gerçekte ne anlama geldiğinin net olmaması. Dizinin son sezonu Ada’nın gezegendeki elektromanyetizmanın merkezi bir çekirdeği olduğunu ortaya çıkarmıştı. 

Ancak görünüşe göre Ada’nın ardındaki gerçek ve onun amacı çok daha derinlere iniyor ve bu da Ada’nın "kalbinin" etrafında şekilleniyor. Fakat yine de detaylar belirsizliğini koruyor. Ada’daki tekinsiz ışığın kaynağının nelere gebe olduğu da merak edilen sorular arasında yer alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan 6. sezonda dahil olan Mother (Anne) karakteri de tam olarak açıklanmadan dizi bitmişti. Mother nereden geldi? Ada’nın ilk koruyucusu muydu? Eğer o değilse koruyucu kimdi? Bu tip sorular da hayranlar açısından cevap verilmesi gerekenler kategorisinde bulunuyor.

Lost’un finali çözülmemiş sorunları sistematik biçimde ele almak yerine karakterler arasındaki ilişkilere odaklanmayı tercih etti ve tartışmalı bir mutlu sonla sona erdi. Peki eğer ikinci kez döndüklerinde bu mümkün olabilecek mi?

Bununla birlikte genç Walt karakteri dizide özel bir yere sahipti ancak Walt’un güçleri hiçbir zaman tam olarak açıklanmadı. Benzer güçlere sahip olgun bir Walt’un yeniden ekrana gelmesi belki akıldaki soruları yanıtlayabilir. 

Eğer Walt geri dönerse Ben ve Hurley’nin de çok uzakta olmayacağı tahmin edilebilir. Dizinin belirsizliklerle dolu sonu esasen Ben ve Hurley’nin Ada’nın koruyuculuğunu ne kadar süre gerçekleştirdiğine dair de bir şey söylememişti. 

Bunların dışında Valenzetti denkleminin çözülüp çözülmediği de bir muamma. Dizinin arka planında önemli bir rol oynayan bu unsur dizinin kendisinde çok az yer bulmuştu. Dünyanın sonuna ilişkin denklem DHARMA’nın neden kurulduğunun ve Ada’da deneyler yaptığının nedeni. Her ne kadar dizide buna farklı açıklamalar getirilmiş olsa da izleyiciler denklemin başarılı biçimde düzeltilip düzeltilmediğini görememişti. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU