İsrailli yetkili: Siber saldırılar nükleer saldırılardan daha tehlikeli olabilir

İsrailli yetkili, nükleer tesislere yönelik siber saldırı gerçekleştirilmesi durumunda büyük nükleer felaketlere yol açabileceği uyarısında da bulundu

Fotoğraf: PixaBay

İsrail Ulusal Siber Börüso Başkanı Yigal Unna, siber saldırıların nükleer silah saldırılarından daha tehlikeli olabileceğini söyledi.

Tel Aviv Üniversitesi tarafından düzenlenen "Onuncu Siber Haftası" çerçevesinde düzenlenen bir seminerde konuşan Unna, siber silahların bir "mızrak" kadar basit olduğunu ve geliştirilmelerinin "harf ve rakamdan oluşturulan bir koddan" ibaret olduğu için nisbeten daha kolay olduğu düşüncesini dile getirdi.

Unna, "Siber saldırıların verebilecei hasar, nükleer silahların verdiği hasar kadar, hatta daha büyük olabilir" ifadelerini kullandı.

 

İsrailli yetkili, nükleer tesislere yönelik siber saldırı gerçekleştirilmesi durumunda büyük nükleer felaketlere yol açabileceği uyarısında da bulundu.

Ülkesinin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yaptığı normalleşme anlaşmasından da bahseden Unna, siber alanda yapılacak olan anlaşmaların ülkeler arasındaki güveni ileri aşamaya taşıyacağını sözlerine ekledi.

Unna, BAE'den sonra Bahreyn'le yapılacak anlaşmada da siber güvenlik maddesinin olacağını kaydetti.

Unna, bu kapsamda İran medyasının kendisi ve ülkesinin BAE ile yaptığı normalleşme anlaşması karşıtı "karalama kampanyası" başlattığını, siber güvenliğin bu noktada önem arzettiğini belirtti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU