Haşdi Şabi Başkanı Feyyad: KDP binasına saldırmak suçtur, onurumuz zedelendi

Haşdi Şabi Başkanı Falih Feyyad, Kürdistan Demokrat Partisi binasına saldıran 15 kişinin tutuklandığını söyledi. Feyyad, “Haşdi Şabi bayrağının KDP binasına asılması olayı karşısında onurumuz zedelendi” dedi

Falih Feyyad / Fotoğraf: Twitter

Irak'taki Haşdi Şabi Başkanı Falih Feyyad, devlet televizyonu Iraqiya’ya gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Feyyad, Haşdi Şabi yanlıları tarafından 17 Ekim Cumartesi günü Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Bağdat bürosuna düzenlenen baskına dair, "KDP Bağdat bürosunun yakılması bir suç eylemidir ve bu bizim için üzücü olmuştur" dedi.

"Sloganlarımızı kullanan eylemcilerden sorumlu değiliz"

Parti bayrağı yerine Haşdi Şabi bayrağının asılmasından da utanç duyduklarını ifade eden Feyyad, KDP binasına saldıran 15 kişinin tutuklandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bağdat'taki ABD ve diğer yabancı misyon temsilciliklerine yönelik zaman zaman yapılan füzeli saldırılarda Haşdi Şabi'nin parmağı olmadığını savunan Feyyad, "Yasadan çıkmış ve karşıt bir grup Irak’taki diplomatik kurumları hedef alıyor. KDP binasının yakılması bir suçtur. Haşdi Şabi bayrağının KDP binasına asılması olayı karşısında onurumuz zedelendi" dedi.

Haşdi Şabi'nin devletin resmi bir kurumu olduğunu kaydeden Feyyaz, "Bizim sloganlarımızı kullanarak bir takım eylemler gerçekleştiren gruplardan sorumlu değiliz" dedi.

"Yeşil Bölge dışında irtibat bürolarımız olacak"

Feyyad, Salahaddin vilayetinde 8 Sünni vatandaşın kurşuna dizilerek öldürülmesi eyleminde de suçluları belirlemek üzere kurulan inceleme komitesinin sonuçları açıklamasını beklediklerini kaydederek, ülkede faili meçhul suikastlar ve cinayetlere tekrar dönülmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Haşdi Şabi'nin hükümet binaları ve korunaklı Yeşil Bölge dışına çıkarılması iddialarına ilişkin ise Feyyad, "Yeşil Bölge dışında idari işlerin yürütülmesi için irtibat bürolarımız olacak" dedi.

1 Tümgeneral görevden alındı, 15 kişi tutuklandı

Olayın yaşandığı saatlerde çevrede bulunan güvenlik güçlerinin göstericilere müdahale etmemesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında bölgenin asayişinden sorumlu Tümgeneral Cevad El-Darraji görevden alınmıştı.

Yaşananlar üzerine dün Başbakan Mustafa el-Kazimi başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu, yaptığı açıklamada, hükümetin bu saldırıyı şiddetle kınadığı, devletin prestiji ve hukukun üstünlüğünü kırmaya çalışanlara karşı sert önlemler alacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca olaylara karıştıkları belirlenen 15 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU