Bahçeli: "Askıda ekmek" kampanyasını eleştirenlerin mayaları lekeli, sicilleri bozuktur

Bahçeli konuşamasında, "askıda ekmek" kampanyasına gelen eleştiriler için, "Kampanyamızı eleştiren odakların, milletimizin ekmeğine göz koyan, ekmeğinden çalmak için bahane hazırlayan kriz tacirleri olduğu açıktır" dedi

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

MHP tarafından başlatılan "Askıda ekmekle" kampanyasına gelen eleştire tepki gösteren Bahçeli, "Askıda ekmek çalışmalarına kara çalmaya çalışanlar insan onurunu kaybetmişlerdir. Mayaları lekeli, sicilleri bozuktur" ifadesini kullandı.

Bahçeli şöyle devam etti:

Askıda Ekmek Kampanyası siyasal bir tepki veya eleştiri değil, manevi bir görevi ifa hassasiyeti, kardeşliği, hatırlamayı, paylaşmayı ve kader ortaklığını ifade hasbiliğidir. Biz askıya ekmek koyduk ekmeksizler birer birere saklandıkları delikten ortaya çıktı. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz. Fitneye tevessül etmesinler. bizden ekmek istesinler. Layık değilseler bile onlara gönderecek cömertlik bizde vardır. 'Askıda Ekmek' kampanyamızı eleştiren odakların, milletimizin ekmeğine göz koyan, ekmeğinden çalmak için bahane hazırlayan kriz tacirleri olduğu açıktır. Biz ekmeği askıya koyduk. Helalden yana tercihimizi gösterdik.

"Büyük ve güçlü Türkiye'ye Cumhur İttifakı sayesinde ulaşacağız"

Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin geleceği için var olduğunu söyleyen Bahçeli, "Büyük ve güçlü Türkiye'ye Cumhur İttifakı sayesinde ulaşacağımıza gönülden inanıyoruz" dedi.

Bahçeli şöyle devam etti:

Kuşkusuz elimizde bir çıkış haritası yoktur. Buna rağmen, geleceğimizin nasıl şekilleneceğini, tehdit ve fırsatların neler olacağını, tarihi akışın hangi değişimlere müsait olduğunu öngörmek, hazırlık yapmak elimizdedir, inisiyatifimizdedir.

"Soykırımcı Ermenistan iş başındadır"

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara ilişkinde değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "Dağlık Karabağ'ın asıl sahibine geçmesinin zamanı gelip çatmıştır" dedi.

Bahçeli, Dağlık Karabağ meselesinin sıradan bir mesele olmadığını belirterek, "Türk yurdudur. Dağlık Karabağ coğrafyasında yazılan; Türk tarihidir, dökülen Türk kanıdır, feda edilen Türk canıdır. Bunun karşısında defteri düzülecek işgalci unsur ise terör devleti Ermenistan'dır" ifadelerini kullandı.

"Sivillere saldıran Soykırımcı Ermenistan iş başındadır" diyen Bahçeli şunları söyledi:

Dağlık Karabağ'da kimin kiminle yürüdüğü, kiminle zulüm ittifakı yaptığı bellidir. İşgalci Ermenistan 30 yıla yakın kirlettiği topraklardan derhal çekilmelidir. Türk milleti ölümü ve öldürmeyi bilmiştir. Bizim şerefimizde teslim olmaktansa seve seve şehadete kucak açmak vardır.

Diğer Türki devletlerin Azerbaycan'a yapılan saldırılara karşı sessiz kaldığını da belirten Bahçeli, "Bizi derinden üzen ve kahreden bir başka konu, 1990’lı yıllarda bağımsızlıklarını kazanan Türk Cumhuriyetlerinin Dağlık Karabağ konusundaki sessizliği, tepkisizliği ve hareketsizliğidir. Bu suskunluk, bu durgunluk Türk’e yakışıyor mu?" dedi.

"KKTC'de zillet değil millet kazanmıştır"

KKTC'deki haftasonu gerçekleşen seçimlerle ilgili konuşan Bahçeli, yeni cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar'ı tebrik etti.

Bahçeli, "Çok şükür esaret değil cesaret kazanmıştır. Taviz değil milli duruş kazanmıştır. Zillet değil millet kazanmıştır. Rum tezleri değil Türk’ün muteber iradesi kazanmıştır" diye konuştu.

Adil Gür'e tepki

Bahçeli ayrıca, KKTC'deki seçimlerde Ersin Tatar'ın kazanamayacağını ve tersi olduğu takdirde anketçiliği bırakacağını söyleyen Adil Gür'e tepki gösterdi.
Bahçeli şunları kaydetti:

KKTC Cumhurbaşkanı Seçiminde bahis oynayan kumandalı anket şirketleri hezimet yaşayarak vahim şekilde çuvallamışlardır. Kamuoyu araştırma şirketlerinin güvenirlikleri sıfırlanmıştır. Hepsi nal toplamış, tahminlerinde yanılmış, kamyon farı görmüş tavşan gibi donup kalmışlardır. Bizim beklentimiz şudur:  “Eğer Kıbrıs’taki seçimleri Türkiye’nin desteklediği Ersin Tatar kazansın, ben bu mesleği bırakacağım,” diyen hangi anketçi varsa artık işini tasfiye ederek sözünü tutmasıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU