Kadro değeri 14 milyar euroyu aşan takımların mücadele edeceği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde heyecan başlıyor

Kadroların toplam piyasa değerinin 14 milyar euronun üzerinde olduğu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2020-21 sezonu başlıyor. Liverpool, 1,1 milyar euro ile en pahalı, Ferencvaros ise 24,2 milyon euro ile en düşük kadro değerine sahip takımlar oldu

Şampiyonlar Ligi kupasının son sahibi Bayern Münih, 874 milyon 650 bin euro değeriyle bu sezonun en pahalı dördüncü takımı oldu / Fotoğraf: Reuters

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2020-21 sezonu, bu akşam oynanacak maçlarla başlayacak.

Grup aşamasında birçok heyecanlı karşılaşmaya sahne olacak organizasyon sayesinde, ekonomik yönden dünya futbolunun üst sıralarında yer alan kulüplerin yanı sıra UEFA'nın son yıllarda uygulamaya koyduğu eleme sistemiyle daha az bütçeli takımlar da futbolseverlerin karşısına çıkacak.

Transfer piyasasının nabzını tutan Alman internet sitesi Transfermarkt'a göre, bu sezon gruplarda mücadele edecek 32 takımdaki futbolcularının toplam piyasa değeri 14 milyar 20 bin milyar euro olarak göze çarpıyor.

 

Liverpool-AFP1.jpg
Premier Lig'de 2019-20 sezonunda şampiyon olan Liverpool, bu sezon Devler Ligi'nin en pahalı takımı konumunda / Fotoğraf: AFP

 

En değerlisi Liverpool

UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında mücadele edecek 32 takım içerisindeki en değerli kulüp, 1 milyar 100 bin euro piyasa değeriyle Premier Lig ekibi Liverpool oldu.

Anfield ekibini, 1 milyar 80 milyon euroyla Manchester City takip etti.

İspanya'nın Barcelona takımı ise 878 milyon 500 bin euro piyasa değeriyle üçüncü sıraya yerleşti.

Devler Ligi'nin son şampiyonu Bayern Münih, 874 milyon 650 bin euro ile dördüncü olurken, 2019-20 sezonunun diğer finalisti Paris Saint-Germain 858 milyon 750 bin euro kadro değeriyle beşinci oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en başarılı takımı olan ve geçen sezon La Liga'yı şampiyonlukla taçlandıran Real Madrid'in kadro değeri ise 855 milyon euro olarak kayıtlara geçti.

 

Ferencvaros-AP.jpg
Ferencvaros, Devler Ligi'nde en düşük bütçeyle mücadele edecek takım olacak / Fotoğraf: AP

 

Ferencvaros'un değeri 24 milyon euro

Macaristan'ın Ferencvaros takımı, 24 milyon 200 bin euro kadro değeriyle Şampiyonlar Ligi'nde yer alan takımlar arasında kadro değeri en düşük takım olarak göze çarpıyor.

Bu alanda Ferencvaros'u 42 milyon 50 bin euroyla Danimarka'nın Midtjylland ve 83 milyon 850 bin euro ile Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımları izliyor.

 

Medipol Başakşehir - AFP.jpg
Okan Buruk yönetimindeki Medipol Başakşehir, tarihinde ilk kez Devler Ligi gruplarında mücadele edecek / Fotoğraf: AFP

 

Medipol Başakşehir 29. sırada

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi tek başına temsil edecek son şampiyon Medipol Başakşehir, 86 milyon 150 bin euro kadro değeriyle 32 takım içinde 29. sırada yer alıyor.

Medipol Başakşehir'in H Grubu'ndaki rakiplerinden PSG, 858 milyon 750 bin, Manchester United 799 milyon 850 bin ve Leipzig'in ise 514 milyon 580 bin euro kadro değeri bulunuyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU