Trump talk show'larda açık ara önde

ABD Başkanı gece şovu şakalarında Biden’ı ezdi geçti

ABD Başkanı Trump'la ilgili esprili yorumlar da basında sık sık yer buluyor (AP)

ABD televizyonlarındaki gece şovlarında Başkan Donald Trump espirilerde rakibi Joe Biden'ı açık ara farkla geride bıraktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

George Mason Üniversitesi Medya ve Kamu İşleri Merkezi'nin televizyonda başkan adaylarıyla ilgili şakaları ele aldığı araştırmaya göre, başkan adaylarıyla ilgili şakaların yüzde 97'si Cumhuriyetçilerin adayı olan Başkan Trump hakkında. Stephen Colbert ve Jimmy Fallon gibi ünlü isimlerin eylüldeki programlarında Trump'la ilgili 455 şaka yapıldı, Demokrat Parti adayı Biden hakkındaki şakaların sayısıysa 14'te kaldı. 

Trump ailesiyle ilgili şaka sayısı da 64'le yine Biden'ı geride bıraktı. 

Uzun yıllardır gece şovlarındaki espriler ve siyasi şakalar üzerine çalışan George Mason Üniversitesi'nden Profesör Robert Lichter, "Trump sahneye çıktığında diğer herkesin ışığı kesiliyor" dedi. Lichter, Trump seçimi kaybetse bile muhtemelen gece şovlarının vazgeçilmez konularından biri olmaya devam edeceğini söyledi. 

Önceki yıllarda da Cumhuriyetçilerin Demokratlardan daha fazla espri konusu olduğu ancak farkın ilk defa bu kadar büyük olduğu kaydedildi. 2016 seçimlerinde de Trump televizyon şakalarında Demokrat rakibi Hillary Clinton'a yüzde 78'le fark atmıştı. 

 

Independent Türkçe, AP, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU